Friday, 7 October 2011

Rezeki Nuffnang Bawa Ke Neraka?



BENAR!!! Jika kita melanggar perjanjian yang termeterai.
Seperti meminta orang lain klik iklan di blog kita.
Mungkin ada yang tak sempat baca DON'T yang ada di web Nuffnang ni...


Sesungguhnya sebarang penipuan dengan sengaja dalam apa jua perkara adalah haram lagi berdosa.
Apatah lagi jika ia melibatkan sumber rezeki untuk diri dan keluarga.

"Sesungguhnya daging yang dibesarkan dengan perkara yang haram, maka nerakalah yang lebih utama untuknya."
(Maksud hadis, Riwayat at-Tabrani)

**********************

Peringatan untuk diri sendiri jua, yang sering lalai dan lupa. Saya baru belajar ber'Nuffnang', jika ada kesilapan dalam entri ini harap betulkan ya. Dan kepada yang meminta saya klik iklan anda, saya mohon maaf! Klik hanya jika benar berminat.


25 comments:

  1. btol tu.sokokng.kalau dpt duet tu bukan jd darah daging ke kalau kite mkn.

    ReplyDelete
  2. ye betull
    masa mula2 akak berblog dulu aktivit fraud click ni memang berleluasa sangat.jam 12 je mula la aktiviti blogger2 klik iklan..siap suruh2 lagi.masa tu tak tahu pun..lepas keluar memo dari nuffnang baru tahu rupanya tak boleh.mujur masa tu akak baru lagi jadi tak de la dapat duit masa tu..be pun tak de..heheheh

    ReplyDelete
  3. sOkOng2...duit yang mereka dapat tu haram sbb men pkse2...thank share..sesuai utk yg bru nk tltk nuff..ct pon xbce sgt terms tuh..hehehe

    ReplyDelete
  4. xperlu klik mengklik sbb jumlah duit byrn iklan nuffnang ni diberi based on uv/pageview (jumlah orang yg melawat blog)...

    ReplyDelete
  5. thanks UO share info yang sangat2 berguna dan bermanfaat ni. masa ber-nuffnang 2,3 bulan lepas, xbaca betol2 does n don't nuffnang. tapi alhamdulillah tak pernah lah plak paksa2 org suruh klik iklan kat blog tu kan..

    ReplyDelete
  6. Terima kasih ats peringatan buat muhasabah diri

    ReplyDelete
  7. ooo..ye ker, thanx sharing.

    ReplyDelete
  8. Nasib baik blog saya advertisement free...

    ReplyDelete
  9. btol2.. sye pon sokong.. lom smpt nak register nuffnang lg.. pape jom tgk la blog sye dlu..

    ReplyDelete
  10. Betul tu..tak perlulah suruh org klik..just up kan traffic jer pun ok lah..

    ReplyDelete
  11. Berblog ni utk diri sendiri...Nuffnang ni sebagai imbuhan sampingan semata2...terima kasih yea dgn peringatan.

    ReplyDelete
  12. betul tu.. aku x ambik kisah pun dgan nuffnang ni.. x mati aku, klau tak dapat makan duit nuffnang..
    so aku tak pakai r nuffnang..

    ReplyDelete
  13. betul22.... x suka bila org pksa kita klik nuff dia. heh!

    ReplyDelete
  14. zul: mati tu tak le..tapi kalau dpt suke juge! tak dpt tak pe..cuma bolehla faham kalau org citer psl nuffnang ni.

    ReplyDelete
  15. thanks sharing benda ni..baguihh ni

    ReplyDelete
  16. owh..ada dalam kontrak dia tu..bahaya betul kalo tak baca betul2

    ReplyDelete
  17. btul tu..klau kita di tempat pengiklan tu macam mana? kena tipu dek blogger yg main klik2 tuk dpt duit...

    ReplyDelete
  18. Tia memang tak amalkan langsung perbuatan itu ..

    ReplyDelete
  19. kpd semua kwn2..terima kasih atas komen kalian.
    yang dah terrbuat..boleh bertaubat. yang belum buat..ini peringatan. sama2 kita berusaha jadi lebih baik dari semalam!

    ReplyDelete
  20. tak mo klik2..hehee

    #cik tom pun komen..hehee

    ReplyDelete
  21. WS:
    org nk klik takpe..suruh2 jgn sekali!

    cik tom ni bagus..sudi jenguk blog baru ni. suka! ^__^

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...