Wednesday, 26 October 2011

Ben Ashaari Dan Rakan Blogger

BEN ASHAARI

Buat pertama kalinya saya nak join segmen oleh Ben Ashaari ni.
Kalau korang nak join sama kena cepat, sebab penyertaan sampai pukul 5ptg. hari ini.
Untuk join, sila KLIK banner di atas tu ya.

Dalam segmen ni, perlu jawab soalan berikut:

Ceritakan serba sedikit mengenai blog anda dan kenapa anda berblog?
Blog saya ni 'lahir' pada bulan Jun 2011 yang lalu, sempena bulan kelahiran saya.
Buat masa ini entri blog saya lebih kepada memberi info, pandangan peribadi dan juga peringatan untuk sesama Muslim.
Sesekali saya selitkan juga kisah peribadi untuk teman-teman blogger mengenali saya.

Pada mulanya saya berblog atas dorongan suami, sebab saya rajin bercakap mesti banyak idea untuk menulis blog! Tapi lepas tu memang rasa seronok sebab 'jumpa' ramai kawan baru.

Siapakah idola di dunia blog ini ?
Disebabkan saya buat blog tanpa mengenali dunia blogger, saya tidak mempunyai idola. 
Cuma saya banyak merujuk blog Diana Rashid dalam menghasilkan blog saya.

^__^

26 comments:

  1. Lama2 nanti boleh jd seperti ben ashari juge.. Gud luck ye..

    ReplyDelete
  2. tea: yg tu mmg hampir mustahil..sbb update entri pun beberapa hari sekali. ^__^

    ReplyDelete
  3. tahniah ujie...
    sbb join segmen tu,
    sy belum berani lagi ngan Ben ni..hahhhaha

    ReplyDelete
  4. hehe..baru lagi ye..wanie selame berblog tak join pun segmen ben..keke..ramai sangat yang joinnye, tumpang tengok je..

    ReplyDelete
  5. exora: bukan berani, tapi saya yg tak tau malu join segmen blogger terkenal..hehe..

    wanie: mmg ramai pun..lg ramai lg meriah!
    lps2 ni nak kena jugak terjah blog lain yg join segmen ni.

    ReplyDelete
  6. Good Luck ye..
    Tak pernah lagi join mana2 segmen Ben ni..malu.. ;)

    ReplyDelete
  7. dah kwin ke ni??sory2 ya sis,tak tahu..hehee

    okey,berbloging leh buat masa dapat diisi dari buat bnda tak faedah..hehe tak gitu??

    ReplyDelete
  8. salam kenalan! dri segmen abg beng!
    sharing is caring...

    ReplyDelete
  9. lily: alamak! saya ni mmg tak tau malu sgt rupenya ya..oh...°__°

    woofer storm: no problem! kat blog ni kita bkn semestinya tau umur&status seseorang..jadi mmg tak kisah ber 'saya-awak' je. lebih mudah kan..

    ReplyDelete
  10. ayu: salam kenal!! esok baru sempat buat sesi terjah. tunggu ya ayu..

    ReplyDelete
  11. salam kenalan...Qaseh dtg singgah dan follow...(^-^)

    ReplyDelete
  12. sis,saja singgah sini lewat malam..hehe

    selamat malam sis Ujie^^

    ReplyDelete
  13. Salam ukhuwah tuan blog. Lina datang dari segmen yang sama. Dah follow blog ni. Kalau ada masa, jom terjah Lina balik :) http://koreanpoplovers-amalina.blogspot.com/2011/10/ben-ashaari-dan-rakan-blogger.html

    ReplyDelete
  14. singgah sini dan datang utk follow. jom terjah blog saya

    ReplyDelete
  15. bagus join segmen ben ni.tmbh kenalan baru..dl ciktom mmg suka join..skang dh busy stop join segmen2..blog kak diana best..sesuai dijadikan rjukan dan idea utk berblog...

    ReplyDelete
  16. Salam perkenalan.. Dari segmen yang sama :) - Follow blog kamu! - ^_^

    Jom terjah : http://kimie-blog.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. salam ziarah.dr segmen yg sama^^
    ayu dh follow
    jemput2 la singgah kat blog ayu pula

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum... akak singgah sini pulak..

    ReplyDelete
  19. Salam kenal dari cik pjaz, dtg singgah sambil follow =)

    ReplyDelete
  20. wah..kak diana jadi rujukan..dia memang bagus...hihihi...

    semOga kak ujie dapat ramai kawan di dunia blOg k ..INSYAALLAH :D

    ReplyDelete
  21. ctk: k.diana ni org ke-2 yg follow blog ni. walaupun dah femes, sudi dia follow & jengah selalu. header akak yg first pun dia yg buat & bagi.

    ReplyDelete
  22. salam perkenalan! dri segmen abg ben! jom singgah blog saya..

    ReplyDelete
  23. Salam perkenalan daripada Arol Mubin! :)

    # Lambat terjah sini sebab ada masalah sikit ;
    http://arolpunyeblog.blogspot.com/2011/10/berhenti-merungut-dan-belajar-untuk.html

    ReplyDelete
  24. hahaha.. sporting suami ujie..
    mesti entry pjg2 dan hebat2 belaka kan... :DD

    salam kenal !

    ReplyDelete
  25. salam kenal ummi:
    mmg sporting & supporting..asal jgn tulis psl politik, dia takde duit nak byr lawyer & saman! hehe..

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...