Sunday, 16 October 2011

Blog Kena 'Removed'!

Salam hujung minggu semua!
Pagi Ahad ni saya cuak seketika.
Lepas Subuh ada buka blog sekejap, semuanya seperti biasa.
Tapi tadi pukul 11pagi bila buka blog...
"Blog not found...has been removed."

Tak berkelip mata pandang skrin tu.
Biar betul? Oh, tidak!!!
Saya buat beberapa kali.
Paparan skrin tetap sama.

Tindakan pertama, klik pada link yang ada kat skrin tadi.
Ikut arahan je lah.
Sambil tu mula buat carian megenai hal ni di Google.
Antara sebab kena 'removed'...blogger melanggar syarat & terma.
Boleh jadi juga tiada sebab, cuma 'demam' kejap.
Lepas setengah hari kembali macam biasa.

Dalam pada cuak tu, saya terus membaca entri-entri hasil carian Google tadi.
Tak sampai sejam, suami maklumkan blog saya dah kembali macam biasa!
Alhamdulillah..lega amat!
Lagi tadi rupanya suami tak henti cuba buka blog saya menerusi laptopnya.

Ada diantara korang yang pernah terkena macam ni?

20 comments:

  1. Minggu lepas sy terkena, tapi cuma verified guna hp je..tak ada apa2 lah tu cuma ade maintenance/updating blogspot hehe..patutpun masuk tadi tak dapat..:)

    ReplyDelete
  2. elih: cuak la utk org baru mcm saya. sbb tak pernah tau.

    ReplyDelete
  3. salam dear.
    LM pernah kena 2 kali.terus berdotcom pastu.takut kena remove ..kah3..gelabah time tu

    ReplyDelete
  4. yerker...
    huhu..
    mau menangis blog kena remove..
    hehehee..

    ReplyDelete
  5. dah penah kena hari tu..
    proses ni berperingkat kot kan..
    mungkin sume akan kena macam ni..

    ReplyDelete
  6. adeh..makin byk pulak kne remove..huhuhu

    ReplyDelete
  7. ramai dah kena ni,,,tapi,,rata-rata,,dapat balik,,,takde ar seram sangat,,,

    ReplyDelete
  8. salam kenal....tak pernah lagi kena macam ni...kalu buleh taknak la...heheheh

    ReplyDelete
  9. Salam, aku dulu kena removed setaun lorrr huhuhu

    ReplyDelete
  10. oo..ada jgk gitu yer, blum pernah kena lagi

    ReplyDelete
  11. ct pon penah kena...terkejut gak...tp nseb boleh log in balik..nangis2 da..hOhO

    ReplyDelete
  12. pernah terkena 2mingu yg lepas..mmg cuak giler..nasiblah tak lama dia buat hal..nk nages dh.. ;)

    ReplyDelete
  13. empayarutama: setahun?? lamanya...

    ctk & lily: oh..rupanya ramai kena, apsal saya tak penah tau.
    saya tak nangis..tapi terdiam sbb terkejut. otak ligat fikir apa nak buat.

    ReplyDelete
  14. salam ujie..,

    saya tak pernah kena lagi ...hilang beberapa en3 tu biasa gak kena....dan en3 jadi tunggang terbalik.... saya relax jer...kalau hilang buat jer yg lain bukannya kena bayar...

    ReplyDelete
  15. azmnor: ehe..sama mcm suami saya ckp..blog je yg hilang..buat lg.
    tp prmpn lain, blog mcm harta. syg betul2. ^_^

    ReplyDelete
  16. sekarang ni pOn masih ramai yang kena gitu...google ni sje je kan...dia nk tgk sejauh mne blogger setia ngan dia kOt..hahahaha

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...