Wednesday, 8 February 2012

Belum Daftar?

sumber: google
Korang tahu bukan, pilihanraya bakal diadakan..
Masanya untuk kita memilih siapa bakal menjadi pemimpin kita.

Ada yang tak mahu mengundi sebab merasakan politik itu kotor.
Ada juga yang merasakan undinya tak penting..tak mampu mengubah apa-apa.

Eh, mengundi itu penting tahu?
Sebab itu satu-satunya KUASA yang kita miliki..
Untuk menaikkan pemimpin yang dirasakan baik kepimpinannya.
Yang bakal mencorakkan warna Malaysia di masa hadapan.

BELUM DAFTAR?
Pendaftaran boleh dibuat di Pejabat Pilihan Raya Negeri atau Pejabat Pos Berkomputer.
Untuk info lanjut, korang boleh layari laman web SPR.
Kalau tak silap, tarikh akhir mendaftar pada 31 Mac 2012.
JOM DAFTAR!!!


p/s: Sejak layak mengundi, saya dah 2 kali membuang undi di tempat kelahiran saya..Pontian, Johor. Dua-dua kali tu parti pilihan saya kecundang. Tapi takpe, sekurang-kurangnya saya dah menyumbang undi untuk parti pilihan.


24 comments:

  1. saya sudahhh..
    tak sabar nak mengundi....

    ReplyDelete
  2. lia:
    kalau 1st time mmg gitu..semangat!

    niza:
    ohh..niza anggota ATM ya..

    elih:
    ni 1st time mcm lia jugak..

    eita:
    bagus2 korang..sume dah daftar.

    ReplyDelete
  3. yes.....dah pernah buang undi sekali....ni bakal kali ke 2

    ReplyDelete
  4. Salam ujie, Alhamdulillah dah memebuang undi beberapa kali....

    ReplyDelete
  5. ak smpai skang x daftar lagi..ayah ak dh bising suh g daftar..hehe

    ReplyDelete
  6. mengundi untuk masa depan anak kita.sejak bila sy ada anak ni..hehehe

    #tahun ni baru frst time boleh ngundi..takut ..hehhee

    ReplyDelete
  7. Saya tak pernah tertinggal mengundi... Parti pilihan pernah menang dan kalah...

    Wah, tahulah Ujie undi siapa... :)

    ReplyDelete
  8. sea_lavender baru mendaftar.. tahun ni baru cukup umo hehe =)

    ReplyDelete
  9. sea_lavender baru mendaftar.. tahun ni baru cukup umo hehe =)

    ReplyDelete
  10. alamak belum daftar mengundi lg la.. blh daftar lg ke ha.. hmmm..

    http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. ye betul..sekurang2 nya kita berusaha untuk merubah keadaan,.jangan kat kedai kopi ja kita berani bersuara.tapi hari mengundi jdi tukang sorak je.sebab tak daftar mengundi..heheh

    ReplyDelete
  12. kalau PRU13 tahun ni, kira first time la sy mengundi =)

    ReplyDelete
  13. boleh tak undi guna pos laju hihihhhhh

    ReplyDelete
  14. tak tahu pemimpin mana yang layak..hehe..apa pun yana dah daftar tahun lepas lagi..nanti mengundi mesti jakun giler ni..hahah

    ReplyDelete
  15. pegilah mengundi..rugi tk g ngundi ni tau..

    ReplyDelete
  16. TP:
    kali ni mesti lebih semangat, sbb suasana politik semasa kian hangat.

    azmnor:
    syukur kan..sbb negara masih aman sbb tu kita masih boleh buang undi.

    budak penjara:
    rugi wo..org muda kena main peranan utk negara tau! cpt2 daftar..^__^

    WS:
    ada, tu anak angkat arnab 3 ekor tu. kena ada masa depan gak. ^__^
    *takut? hahaa..org tak sabar ada la.

    mie:
    tau? hehee..'undi adalah rahsia'! tapi berkias takpe kan..

    sea lavender:
    alahai..mudanya cik adik ni!

    ReplyDelete
  17. nazira:
    sempat lagi..last ujung bln 3.
    cpt2..rugi tak gunakan kuasa tau!

    diana:
    a'ah..ckp bertegar-tegar pun tak guna. cukup dgn mengundi sudahlah.

    munna:
    1st time mesti semangat & berdebar sikit..

    sahrom:
    boleh..tapi bkn PRU akan dtg ni la..sbb sdg dlm kajian. ^_^

    prettywrite:
    setiap pemimpin pasti ada kurangnya..jadi pilihlah yg terbaik di antara mereka.

    tihara:
    betul tu..bkn semua negara ada proses demokrasi ni.

    ReplyDelete
  18. betul tu kak..membuang undi itu adalah tanggungjawab dan keistimewaan yang diberi..ade sesetengah rakyat di dunia tak dapat peluang untuk mengundi..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  19. azlan:
    mcm salah sebuah negara jiran kita..

    ReplyDelete
  20. ujie: betul tu semakin hangat... walaupun ada kotornya tapi aku tetap buang undi.

    ReplyDelete
  21. xpernah lg mengundi...hehehe

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...