Sunday, 19 February 2012

Aura Negatif

Memang boleh stress gini..
sumber: google

IBU YANG SELALU 'STRESS'...
ANAKNYA AKAN SELALU SAKIT.
KERANA ADA AURA NEGATIF!



p/s: Kata-kata ni diberikan oleh seorang penceramah motivasi.
Betul ke? Saya tak tau sebab belum jadi ibu. Apapun, cuba elakkan rasa stress ya ibu-ibu!


28 comments:

  1. haha... betul kot sis... even CikUna pun x penah jadi ibu just auntie je tapi memang betul aura negative tu senang sampai pada si kecik.. huhu semoga CikUna tak garang lagi pada anak buah wuuu...

    \\( ^_^ )//

    ReplyDelete
  2. ilmu ni kak...nanti bila kita (kak ujie, kak tiha dan sy) ada bby, Insyaallah. boleh kita elakkan benda ni..ye. hehe

    ReplyDelete
  3. mungkin dia nak memotivasikan ibu suruh jangan strees..hehe

    ReplyDelete
  4. mungkin juga sbb klu dah stress mesti muka masam jek, pastu nk marah jek..or diam jek..tak de seri muka..anak pun stress sama hahahaha

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah anak acik masa kecik..sihat..sesekali demam selsema ataupun demam selepas kena injek tu biasa kan..

    ReplyDelete
  6. Mungkin ada betulnya juga, aura tu boleh dirasai oleh anak sbb ibulah yg paling dekat dgn anak..i love my mom :)

    ReplyDelete
  7. biler ibu negative,/stress komferm dia akan lepaskan pada anak2.. huhu.

    jom baca sekejap.=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/menyekutukan-allah.html

    ReplyDelete
  8. Yela....cmfirm akan terkesan pada anak2...

    ReplyDelete
  9. uiii..mmg stress tgk gambor tu..

    ReplyDelete
  10. wah,,,,
    nice2..
    pernah dengar jugak..
    hehe

    ReplyDelete
  11. sib baik mak saya tak selalu stress..hehe.. :)

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. alamak baru tahu la pasal ni....
    harap2 aku dapat belajar dari korang semua. cuba beri sedikit info ttg nya serta contoh sekali.

    aku yakin ramai blogger disini dapat membantu dlm entri Ujie nie.

    ReplyDelete
  13. kl ciktom ada anak skang ni konpem slalu sakit la agaknya sbb lately selalu stress dgn kerja kot..huhu

    ReplyDelete
  14. sy bukan ibu,tapi sy stress juga ni kak.heheee

    ~harap2 ada aura positif lepas ni kat diri sy...

    ReplyDelete
  15. Betul kot...
    Tak boleh stress2 ni..nanti Qis sakit2..lately ni dia selalu jer tak sihat..maknye stress kot.. :)

    ReplyDelete
  16. alamak ujie n niza..saya ketinggalan nk mengomel kt sini...Insya Allah nt dh jd ibu kena elak stress..Insya Allah kita pregnant nt dlm peringkat umo dah matang..mudah mudahan :)

    ReplyDelete
  17. cik una:
    mcm dpt kesedaran pulak ya..bagus3!

    niza:
    harap tak lama sgt..nanti lupa pulak ilmu ni..hehe

    HJ:
    betul jugak tu.

    sisdee:
    stress ibu pindah ke anak..anak pun sakit la ya..

    acik erna:
    acik pastinya seorang ibu yg tenang, kurang stress.

    elih:
    setuju. hubungan jiwa yg erat..

    L:
    betul jugak tu.

    fieda:
    hahaa..superwomen kan, sume dia buat.

    azlan:
    maknanya awak jarang sakit..hehe

    TP:
    nampaknya mmg betul, berdasarkan respon blogger ibu2..kita take note. ^_^

    cik tom:
    hahaaa..mungkin!

    WS:
    tapi aura stress achie boleh terkena kat arnab tu tau..^__^

    lily:
    jgn le stress, kan asyik dpt BE!

    ReplyDelete
  18. tihara:
    usia matang..hehe..
    jgn usia tua udah le.

    ReplyDelete
  19. setuju sangt..
    sebab tu waktu macam ni akak cukup jaga emosi dan keadaan sekeliling akak..

    ReplyDelete
  20. errr,,, eyda selalu gak sakit lately... sebab mak stress ke eh? huhuhu

    ReplyDelete
  21. diana:
    wah..nanti baby lahir penuh dgn aura positif! ^_^

    Miss B:
    hahaa..dah besar panjang tak kirala eyda oii..

    ReplyDelete
  22. mungkin ada kebenarannya....aura negatif tu,anak2 tgk pun terikut sekali...ye kot...heheh pandai2 je bg jawapan..:)

    ReplyDelete
  23. patut la kami 5 beradik sihat2 je..mak selalu ceria gitu =P

    ReplyDelete
  24. ohh yeke?

    br tau..tp kalao fikir blk ada logiknya..:)

    br tau..hee..thankss k.ujieee..lagi..heee

    ReplyDelete
  25. betul kot..ank tgk ibu stress, ank pon stress...huhuhu

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...