Friday, 20 April 2012

Tiada Duka Yang Abadi

Tiada duka yang abadi di dunia
Tiada sepi merantaimu selamanya
Malam kan berakhir, hari kan berganti
Takdir hidup kan di jalani

Tangis dan tawa nyanyian yang mengiring
Hati yang rindukan cinta di jalan-Mu
Namun ku percaya hati meyakini
Semua akan indah pada akhirnya

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki s'gala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Waktu berputar rembulan dan matahari
Bunga yang mekar akan layu akan mati
Malam kan berakhir, hari kan berganti
Takdir hidup kan di jalani

Andai bisa ku mengulang
Waktu hilang dan terbuang
Andai bisa perbaiki s'gala yang terjadi
Tapi waktu tak berhenti
Tapi detik tak kembali
Harap ampunkan hamba-Mu ini

Tajuk lagu: Tiada Duka Yang Abadi
Nyanyian: Opick
(Sumber :liriklagumuzika)


************************************

Lirik yang indah dan nyanyian yang cukup meresap ke dalam hati. 
Baca lirik perlahan-lahan dan dengarkan nyanyian ini...terasa sebak.

Bagi peminat lagu-lagu Opick, malam ini dan malam esok (20 & 21 April 2012) ada konsert 'Rythm Of The Soul' di Dewan Muktamar, Pusat Islam Kuala Lumpur. Tiket berharga RM89. Kalau berminat, sila KLIK SINI.

p/s: Teringin nak pegi, tapi mengenangkan harga tiketnya...

16 comments:

  1. Yup..suka sangat lagu ni k.ujie..n memang suka semua lagu2 opick nih..rasanya ada iklan opick kua mhi tv3 pg td kot..tlepas la bngun lambat..hehe..suka lgu dia assalamua'laikum ya akhi ya ukhti tu comel jer..

    ReplyDelete
  2. bila dengar lagu ni mesti teringat bulan puasa.sebab tahun lepas bila bangun sahur je mesti lagu ni keluar kat radio sambil saya masak2..heheh

    ReplyDelete
  3. Selain rege tiket, sy terkenang Aydin tu...hehehe. Klu yg takde 'pouch bag' kecik tuh, ape slhnye kan? Hiks~

    ReplyDelete
  4. x pernah dgr lagu opick ni... jap ek bg aku dgr dulu

    ReplyDelete
  5. opick ada kt Kl sekarang ye..pagi tdi ada kt mhi..lagu2nya mmg best..

    ReplyDelete
  6. PRETTYWRITE:
    A'ah...pagi td Opick & Sami yusuf ada kt mhi.
    Tu yg baru tau ada konsert opick mlm ni..

    DIANA:
    mesti diana memasak dgn tenang sbb ada alunan Opick yg menenangkn ni kan..^_^

    PAA:
    tu lah..problemnya saya baru je tau konsert ni pg td. Kalo tau awal boleh sediakan bajet..sbb nk pegi berdua dgn suami.

    KHAIFAIZ:
    dgr..bg kenal2 dgn suara opick ni.

    FIEDA:
    saya pun tengok kat mhi pg td...

    ReplyDelete
  7. sedih lagu ni...sayu je dengar....

    ReplyDelete
  8. izan suka semua lagu2 opick... rasa syahdu n sayu je kalau dengar lagu2 dia.

    pagi tadi pun sempat tgk opick n sami yusuf kat mhi...

    ReplyDelete
  9. ita paling suka lagu rapuh...opick...
    mendayu betol..

    ReplyDelete
  10. layan lagu dia...boleh tahan ye harga tiket dia.belum sanggup lg nak beli..hehee

    ReplyDelete
  11. lagu2 opick best semuanya..tapi harga nya buat tak tahan kan kak ujie..layan youtube je la..ehehee

    ReplyDelete
  12. hhuuhhu..
    lirik dia..
    best sangat,,
    tq!

    ReplyDelete
  13. cik tom suka lagu opick ni..bl sedih2 dgr lagu ni terus rs semangat balik..

    ReplyDelete
  14. lagu ni best jugak tp mcm eita, saya pn suka lagu rapuh.. :)

    ReplyDelete
  15. CIK TOM:
    betul sgt, lagu dia memberi semangat pd saat tgh 'down'. bagus utk terapi jiwa..

    ReplyDelete
  16. memang suka dengar lagu ni .. kalau tak silap , dari citer kasyaf imani ..

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...