Monday, 23 January 2012

Jalanraya Hari Ini...

Cuti umum yang panjang..membuatkan jalanraya hari ini lengang.
Gambar ni diambil tengahari tadi di Balakong. Jalan menuju ke Jusco Cheras Selatan.
Susah nak dapat jalan ni kosong begini tau..syok jugak!



Petangnya dalam perjalanan balik...hujan sangat lebat, angin kuat, kilat dan petir.
Jalan-jalan di Bangi pulak yang banjir. Banjir kilat.
Sehingga ada jalan yang tak boleh dilalui sebab air memenuhi seluruh laluan.


Itulah kisah di jalanraya hari ini..hari cuti umum sempena Tahun Baru Cina.

p/s: Maaf, entri entah apa-apa. Rasa nak jadikan entri..

11 comments:

  1. okeh la entry ni..leh lepas rindu nk baca.. :)

    ReplyDelete
  2. wahahahhahaa~
    penangan Raya -Thn baru cina.. =)

    ReplyDelete
  3. hehe..btul tu kak..time2 camnie nak baring tengah jalanraya pun takpe..kalau ade kete mesti dorang dpt elak..hehehe

    Regards.
    -Strider-

    ReplyDelete
  4. Tadi saya pun lalu sini dari Shah Alam nak ke Sg Gabai. Memang lengang...

    ReplyDelete
  5. sis kat selangor?tak cakap pun,nak jumpa family sis..hehee

    #puchong tak jem 2,3 hari ni..sok2 jem la balik tu,heheee

    ReplyDelete
  6. tihara:
    berbunga2 hati bila baca komen tihara! ^__*

    lia:
    cuti panjang, ramai org bandar balik kg/bercuti..sunyi.

    azlan:
    ada berani?
    akak penah buat mcm tu..kat Kelantan lebih 10thn lalu! tapi ramai2 la..

    mie:
    santai di sg gabai ya..
    saya pun blm penah sampai tau.

    WS:
    laa achie, terang2 akak tulis kat bhg. atas kanan blog ni..Selangor! kg je kat johor nun. akak tau apa kamu stay puchong..

    nisa:
    jln tu biasa sesak..ni pemandangan luar biasa tau.

    ReplyDelete
  7. Ujie..jalan raya masa2 perayaan ni penting ujie..

    ReplyDelete
  8. Slam Ujie..,

    time ginilah nak rasa aman ckit jalan kat erea KL dan sewaktu dgnnya....

    kat PD ya Allah "JAM" sungguh....berjam tunggu nak sampai ke Teluk Kemang...huhuhu

    ReplyDelete
  9. Semalam saya ke Shah Alam.. mula-mula rancang nak jalan2 masuk KL, tapi tiba-tiba hujan lebat sampai tak nampak jalan. Terpaksa batalkan rancangan sebab takut banjir. huhu. =)

    ReplyDelete
  10. acik:
    semestinya..kalau kena musim hujan, mmg risau.

    azmnor:
    haa..betul2. mmg rasa aman sungguh! tempat yg selalu jam boleh kosong.

    oh..ramai g berkelah kat PD ya & masing2 balik kg.

    hazman:
    elok la beringat gitu, sayang kereta kalau sampai terperangkap dlm banjir.

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...