Friday, 7 January 2022

ميک دونلدس

 

ميک دونلدس يڠ بارو دبوک ببراڤ بولن لالو د باتو کاون، ڤولاو ڤيناڠ
 اي جوݢ مروڤاكن ميک دونلدس ڤرتام د داءيره سبراڠ ڤراي سلتن

 ساي تيدق ممڤو منوليس لبيه ڤنجڠ لاݢي، مرڠکق ناق مڠيجا جاوي دان مناءيڤ د سکرين تيليفون بيمبيت ني
 !ها ها


18 comments:

  1. Salam Jumaat...tulisan jawi..nice!

    ReplyDelete
  2. ساي ڤون مرڠكق جوڬ نق ممباچ سبب توليسنڽ تق 🤣 اد باريس اتس دڤن & باوه ماچم دالم القرءان

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kihkih...sama-sama la kita merangkak ya Syu 🤣

      Delete
  3. kalau di terengganu dan kelantan dah biasa tengok nama kedai ada tulisan jawi... tapi kalau di pulau pinang memang rare kak...
    tergeliat jugak lidah dana membaca entri akak, mujur pendek je hehehhehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Katanya ni McD konsep baru, antaranya tulah..tulisan jawi.

      Kalau lagi panjang ntah ada ke tak orang nak baca 😆

      Delete
  4. Lawak rasanya yang terakhir. Tapi nasib baik boleh baca lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah masih boleh baca tulisan jawi 👏😀

      Delete
  5. Macam mana nak type jadi jawi eh? Uncle tak pandai....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat hp kita, setting keyboard - download tulisan jawi. Masa nak menulis boleh tukar kat bahasa, pilih jawi.

      Delete
  6. بارو دبوک مستي راماي يڠ سربو . موجور مسيح بوليه باچ توليسن جاوي

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang Johor mesti tau baca tulisan Jawi, hasil sekolah agama kena baca kitab tulisan Jawi 😁

      Delete
    2. Ye, betul. Syukur masih lancar baca jawinya :)
      Alhamdulillah...

      Delete
  7. kalau menu pun diaorg tulis jawi mmg lambat lah order nak settle..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah la lambat, silap-silap salah order pulak sebab salah membaca 😂

      Delete
  8. Alhamdulillah masih reti baca jawi. tapi tak reti la menaip. menulis satu ayat sahaja dah lima minit

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita ^_^