Tuesday, 6 March 2012

Animal Hotel


Ni gambar lebih 5 tahun lalu...zaman cari rezeki dengan ayam.
Datang ke Animal Hotel ni sebab nak ambil anak-anak ayam yang didatangkan khas dari Belanda. Masa tu, saya sendiri pun tak pernah naik kapal terbang...ayam-ayam tu lagi advance!


p/s: Bila tengok folder gambar lama..banyak betul kenangan menjengah. Hidup lalu penuh berliku...benarlah tiap-tiap selepas kesusahan, ada kesenangan.

25 comments:

  1. mmg advance ayam naik flight...hehee.
    bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian..ada kebenaran pepatah tu...

    ReplyDelete
  2. ya dalam kesusahan ada kesenangan, dan dalam kesenagan ada juga ternampak kesusahannya

    ReplyDelete
  3. anak anak ayamm... mak ayam ngan bapak ayam tak ade ek

    ReplyDelete
  4. Yes, dah tau.. Anak2 ayam dari belanda maknanya, anak-anak ayam belanda.

    ReplyDelete
  5. nak melepasi yg susah tu peritnya rasa..

    ReplyDelete
  6. Mmg advance. Anak2 ayam tu merasa keliling dunia. Hahahah!

    ReplyDelete
  7. anak ayam tu lagi best..dapat naik flight....

    ReplyDelete
  8. AISHAH:
    kalau tak dpt senang di dunia, Insyaallah di akhirat.

    TP:
    dlm senang harus ada walau sikit susah, agar kita tak hanyut dgn rasa senang.

    KHAIFAIZ:
    mak bapaknya tinggal kat Belanda.
    anak je dtg sini menyambung keturunan..

    LYD:
    haahaa..pandai le Lyd!
    sbnrnya ni anak ayam utk jadi baka kpd ayam daging yg kita makan selalu tu.

    MUNNA:
    mmg perit..airmata & doa sbg peneman.

    EITA:
    mungkin jd anak ayam tu lg mudah..ditatang bagai minyak yg penuh, demi RM! ^_____^

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah, yang penting Allah redha dunia dan akhirat..Insya Allah..pernah tgk animal hotel dalam majalah 3 dulu... :)

    ReplyDelete
  10. wah...tak sangka dulu akak mak ayam..hahahaha :))

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  11. K.Ujie cari rezeki dengan ayam?kfc ke apa ni?huhu..untung ayam free2 naik flite..hehe..

    ReplyDelete
  12. assalam ujie..kenangan yang tak mungkin dapat dilupa.

    ReplyDelete
  13. Salam.
    Maksudnya bela ayam ke?

    Sandarkan pada kenangan.

    ReplyDelete
  14. AZLAN:
    mak ayam yg ni takpe..halal..^__^

    PRETTYWRITE:
    yg ni utk sykt swasta lain, bkn kfc.
    tapi penah gak bela ayam utk kfc, amik kontrak.

    ACIK:
    mmg tak boleh lupa, byk pengalaman dikutip melalui kesusahan yg dilalui.

    SHAMEEL:
    a'ah..bela ayam baka, tapi yg ni bkn sndiri punya..sykt swasta punya.

    ReplyDelete
  15. keje ape dulu kak? ayam dari belanda mesti mahal kan..huhu

    ReplyDelete
  16. WANIE:
    Ikut suami kerja kat ladang ayam..bela ayam baka utk dptkan ayam daging..then yg ayam daging tu la jual kat pasaran.

    Ayam baka tu pulak beli dr Belanda. mahal? Lupe la rege dia..

    ReplyDelete
  17. pengalaman itu mematangkan diri sis.

    #untung juga jadi ayam ni^^

    ReplyDelete
  18. WS:
    betul..terima kasih atas pengalaman!

    ReplyDelete
  19. haha lawak la akak. ayam ayam lagi advance. :p

    ReplyDelete
  20. hee..dl akk import ayam ke?

    wahh animal hotel..1st time dgr..:)

    ReplyDelete
  21. J/IRA:
    bkn akak yg import, sykt swasta..kita kuli je.

    ReplyDelete
  22. oh jual ayam ke...hihihi...

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...