Thursday, 1 December 2011

Biar Gambar Bercerita #4






p/s: Cantik warna buah pisang ni kan! Tapi rasanya macam tak boleh makan, sekadar jadi hiasan. Saya jumpa masa berkunjung ke Sabah. Ada sesiapa yang tahu apa namanya? Berhajat nak tanam ia dilaman rumah suatu masa nanti.


28 comments:

  1. sis buat apa berkunjung ke sabaH??


    *selamat malam sis^^

    ReplyDelete
  2. ws:
    ke sabah..jln2. akak suka sabah sbb alam semulajadinya.

    ReplyDelete
  3. cantiknya buah pisang tu..1st time tgk buah pisang mcm tu ^_^

    ReplyDelete
  4. i LOVE Sabah too... tapi 1st time tgk pisang warna begitu. apa rasa buah pisang tu...?

    ReplyDelete
  5. 1st time tgk pisang warna macam ni..
    mcm terung pun ada juga ni.. ;)

    ReplyDelete
  6. Salam ujie..,

    nama pokok tu abak atau "musa testilis" ... saya pun tak tau sebelum ni en_me yg bagitau...

    cuba check kat sini;

    http://azmnor-santai.blogspot.com/2011/05/keunikan.html

    dan kat sini;

    http://memanglumayan6.wordpress.com/2008/12/16/bunga-bungaan-part-six/

    ReplyDelete
  7. tp:
    tak berani nak rasa..pelik je.

    azmnor:
    abak..ok thanks!
    nanti saya bukak link tu..

    ReplyDelete
  8. Ujie, mcm seksi jer pisang tu.. Aummmmmm

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum

    terima kasih berkunjung dan komen di blog sy

    kunjungan sdri amat saya hargai..

    salam perkenalan dr saya..

    semoga berkunjung semula ya...:-)

    ReplyDelete
  10. lain macam laa pisang dia..hehehe

    regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  11. cantik!

    ira suka mkn jantung pisang celur..cecah air asam..yummyyy..heeee

    ReplyDelete
  12. tea:
    seksi sbb berbaju purple eaa..ahaa

    sahrom:
    salam kenal jua..

    azlan:
    mmg sgt2 lain!

    juliet:
    err..tapi yg ni takleh mkn kot..

    ReplyDelete
  13. makcik sebelah kanan rumah saya kt seremban ada pokok ni...
    teringin gak nak tanam
    tp segan nak mintak anak pokok tu..

    ReplyDelete
  14. Eh len macam je... pisang stim ke?

    ReplyDelete
  15. mmg tgk gmbr je...btul eh tak boleh makan? hee..

    ReplyDelete
  16. PISANG RAJA UDANG KE NI? MENARIK NI :)

    ReplyDelete
  17. exora:
    jgn segan...mintak je. sbb lps tu boleh saya mintak exora pulak. kat s'ban je kan..

    eu:
    tulah kepelbagaian ciptaan tuhan..pisang pun ada mcm2.

    ReplyDelete
  18. munna:
    tak pasti..tapi ada terbaca kalau pisang ke atas gini..beracun & tak boleh mkn.

    tihara:
    bukan..raja udang kemerahan.

    ReplyDelete
  19. first time tengok pisang kaler ungu..huhu..bentuk die pun lain sikit kan..akak nak tanam untuk hiasan ke?

    ReplyDelete
  20. wanie:
    yelah..utk hiasan sbb unik.
    akak suka tumbuhan yg ala2 kat hutan..suka hutan. ^_^

    ReplyDelete
  21. sis,kalau bz tak perlu nak bw..yang penting sis happy suda..

    bestkan berblog ni?ramai kwan boleh jumpa,tapi lawan pun ramai kat sini..hehhee

    ReplyDelete
  22. Kalau ada kat Pasir Gudang, tentu saya beli sepokok.Warna purple tu mmg cantik betul.

    ReplyDelete
  23. terlambat datang..
    hehe
    sory!

    cantiknya..
    tapi pelik sangat warna tu..

    ReplyDelete
  24. salam kak,mesti dah bz kan ni??

    *apa kata akak buat auto publish,so boleh kami baca entry akak setiap malam..akak buat satu hari ,satu entry pun dah cukup.hhehee

    ReplyDelete
  25. scarlett:
    hasrat kita sama..

    lia:
    cik adik lia..takpe, janji dtg!
    a'ah...cantik walau pelik.

    ws:
    agak bz & penat. tp blog ttp tak lupa.

    thanks atas cdgn...akan cuba!

    teha:
    mmg cantiikk..

    ReplyDelete
  26. Cantiknyz, kalu boleh mkn pun cm sayang pulak.tak pernah lg tgk pokong pisang ini

    ReplyDelete
  27. cantiknya.. kalau la leh makan. ehehehe

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...