Friday, 22 July 2011

Pengaruh JB

Justin Bieber
Saya sebenarnya tak tau pun pasal kewujudan budak bernama Justin Bieber ni.
Sehinggalah beberapa bulan lalu dia mengadakan konsert di Malaysia.
Sampai ada kawan suami saya ni, siap beli tiket untuk sama-sama menemankan anaknya menonton konsert!
Anaknya sekolah rendah je tau..yelah anak orang KL..

Tapi memang kuat pengaruh JB ni,
Jangan kata budak sekolah rendah kat KL,
Anak sedara yang di Pontian, Johor pun tergila-gilakan si JB ni.
Usia baru 11tahun dah sibuk buat blog khas pasal JB!
Pening emaknya...

Yang bersekolah di luar bandar pun ada caranya sendiri,
Internet memang tiada, majalah hiburan pulak jadi rujukan,
Bukan majalah beli, tapi kawan-kawannya yang bagi,
Sibuk menulis pada buku sekolah..ingatkan sibuk buat kerja sekolah,
Rupanya asyik buat buku tentang JB!

Kesimpulannya..pengaruh begini kita boleh sekat di rumah,
Tapi bila budak-budak ni bergaul dengan kawan-kawan di sekolah...
tiadalah upaya kita mengawalnya.
Cara terbaik..jangan marah, beri sedikit kebebasan kepada mereka,
dalam masa sama..bawa mereka faham kenapa kita tak patut fanatik pada artis.

Suka? Tiada masalah. Berlebih-lebihan jangan sekali!

p/s: dalam beberapa hari akan datang, saya 'cuti' blogging sebab nak ronda-ronda di KK, Sabah. Ni bukan persediaan Ramadhan, kebetulan ni saja masa yang sesuai.

9 comments:

  1. wah~ g jenjalan eh sis~ jgn lupe ole-ole tuk sy!;)

    ReplyDelete
  2. ros: ok, akak beli ole2 tu..then amik gambar, bg pd ros tengok ehh..^__^

    ReplyDelete
  3. anak akak pom tahu JB ni..huhu
    budak2 zmn skrg..seme advanced

    slmt ke KK deh..

    ReplyDelete
  4. dia dtg Malaysia tp sebut hello philipina,,apa da JB

    ReplyDelete
  5. xpnh amik tau pun psl JB..hahhaha

    ReplyDelete
  6. kamera is a must!..:)


    baca sini untuk entri terkini:
    pyejal.theStory

    ReplyDelete
  7. takde ape yg best pun pasal JB tu >.< nanti kim salam kt kawan kita kat sabah tu! haha :)

    ReplyDelete
  8. suka gak dgn JB,suka Johor bharu.hehe

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...