Friday, 8 July 2011

FLORIA Datang Lagi.

Floria 2011 (Putrajaya Flower & Garden Festival) akan diadakan mulai esok (sabtu) 9 Julai 2011 sehingga 17 Julai 2011. Setiap tahun ada tema, kali ni temanya "Roses Are Forever". Kalau nak tahu lebih lanjut KLIK SINI.

Kat bawah ni ada sedikit gambar yang diambil masa saya ke Floria 2010. Bunga bagi tema masa tu adalah Heliconia.


cantik bunga warna biru tu..

Heliconia Stairway To Heaven sp.




Ada banyak lagi bunga yang cantik-cantik, kalau berkesempatan tak rugi berkunjung. Mata rasa segar, hati rasa seronok, ilmu pun bertambah. Kalau nak beli pulak, boleh berkunjung ke booth jualan.

7 comments:

  1. bunge ni kalau dijual memang mahal..tapi kalau kat kampung akak mak akak ambk benih dia tepi jalan je..
    ekekkeek

    ReplyDelete
  2. sayangnya 9hb takle nak keluar rumah..hehe..nak kena tunggu minggu depan laa manpaknya..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. sayangnya 9hb takle nak keluar rumah..hehe..nak kena tunggu minggu depan laa manpaknya..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  4. Diana: memang mahal kalau nak beli. tapi heliconia ni ada byk spesis..yg cantik2 tu susah nak jumpa, kena beli la jugak.
    (btw, tak payah ber'akak', saya pun dah lebih 30!).

    ReplyDelete
  5. Azlan: apsal takleh keluar? ada dlm list 91 org tu ke..:)(bersih rally). takpe, next weekend ada lagi.

    ReplyDelete
  6. weeeeee~
    bestnya.




    jom singgah n follow belog fyna.
    http://inibelogfyna.blogspot.com
    :)

    ReplyDelete
  7. dah pegi ke floria 2011
    singgahlah blog sy..http://aidah15.blogspot.com/

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...