Sunday, 29 July 2012

JAWAPAN & PEMENANG KUIZ RAMADHAN 2012 (1)

Terima kasih kepada yang sudi mencuba. Maaf terlewat sikit mengumumkan pemenangnya. 
Jawapan yang tepat untuk soalan berikut adalah:

1) Apakah hukum tayang makanan atau gambar makanan di hadapan orang yang berpuasa?
Jawapan: MAKRUH
2) Jika ada ahli keluarga yang telah meninggal tetapi masih ada puasanya yang belum diganti, apa yang perlu kita buat?
Jawapan: BAYAR FIDYAH SAHAJA
3) Jika seseorang itu berpuasa tetapi tidak menunaikan solat, adakah sah puasa orang tersebut? 
Jawapan: SAH pada zahirnya.

PEMENANGNYA...

Kepada Ira, sila beri no. h/p (jika pilih top-up kredit) atau beri nombor akaun CIMB/BSN (jika pilih tunai) ke email akak... halifa02@gmail.com.

PERHATIAN: Huraian lanjut bagi jawapan di atas akan dibuat dalam entri akan datang. Insya allah.

12 comments:

  1. tahniah pemenang..tak sempat pun nak join..huhu

    ReplyDelete
  2. wahhhh.. tahniah kak ira....

    ReplyDelete
  3. tertinggal ketapi da....heheh

    ReplyDelete
  4. tahniah pada pemenang..heheh...

    ReplyDelete
  5. hiii tahniah...ketinggalan sy ni :)

    ReplyDelete
  6. tahniah ira....pantas dan tepat...

    ReplyDelete
  7. hihihi mekasih k.ujie!

    alhamdulillah..ira jwb berdasarkan apa y ira pernah terbaca / belajar / tahu..:)

    ira email k.ujie sekarang juga..hehe

    terima kasih semua :))

    ReplyDelete
  8. Tak sempat jugak nak join. Ni la lama sgt tak online. Tahniah kepada pemenang.

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...