Tuesday, 15 November 2011

Orang Bertanya, Kita Menjawab

Entri kali ni nak menjawab soalan dari Shameel Iskandar yang dah tag saya. Siap minta maaf sebab tag tu...bagus betul.

Perlu baca ARAHAN SOALAN dengan teliti:
1. You must post this Rules
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal
3. Answer the questions the tagger set for you in their post and create 11 new question for the people you tagged to answer
4. You have to choose eleven people to tagged and link them to the post
5. Go to their page and tell them you have tag HIM/HER
6. No tag back !
7. No stuff in the tagging section about “YOU ARE TAG IF YOU READING THIS” YOU LEGIMATELLY (a.k.a REALLY,TRUST WITH ALL HONEST) have tagged 11 people

11 PERKARA tentang saya:
1. Pengurus Rumahtangga. (utk. adik Yana, ya..akak dah kawin!)
2. Kalau tak tolak tawaran KPLI, kini saya Guru Kaunseling.
3. Berketurunan Jawa Johor.
4. Ada seorang abang, 5 orang kakak dan 2 orang adik.
5. Minat ambil gambar yang ada 'cerita'.
6. Suka makan nasi lemak dan karipap (epok-epok-sebutan kat Johor).
7. Antara novel yang diminati, karya Ramlee Awang Murshid.
8. Suka baca majalah Solusi, sebab bagi motivasi & peringatan untuk jadi lebih baik.
9. Suka aktiviti luar -mendaki gunung & 'camping'. (tapi dah lama tak buat sejak berkahwin).
10. Suka mengemas rumah tapi kurang suka memasak.
11. Geli cacing, tapi tak geli pegang ular.

Menjawab 11 SOALAN dari Shameel:
1. Selalu tak anda ditag?
    Jarang-jarang.
2. Rancangan TV yang paling anda sukai, Kenapa?
    Takde, jarang tengok tv. Biasanya tengok MHI sebab ada info.
3. Steysen Radio yang paling anda sukai, Kenapa ?
    Pun takde, jarang dengar radio.
4. Filem paling best yang pernah anda tonton setakat ini. Apa sebabnya filem tu best pada pandangan anda.
    Pun takde, kalau ada pun filem lakonan P.Ramlee kot. Sebab lawak bersahaja tapi ada mesej.
5. Berapa Jam sehari anda online?
    Tak tentu, ikut keadaan. Tapi kalau ada buat entri paling kurang sejam.
6. Antara blog dan FB, mana yang lebih anda suka?
    Blog.
7. Sejak bilakah anda mula terlibat dalam dunia blog?
    Jun 2011 yang lalu.
8. Kat sekolah dulu, subjek apakah yang paling anda tak suka. Kenapa ?
    Matematik, sebab result selalu tak elok.
9. Perkara paling mengembirakan anda dalam tempoh yang terdekat ini?
    Dapat hadiah gajet best masa ulangtahun perkahwinan.
10. Berapa peratuskah impian anda yang telah tercapai?
    Oh..susah nak ukur la. Banyak lagi belum tercapai.
11. Susah tak soalan-soalan ini?
    Soalan nampak senang, tapi ada yang susah nak jawab.

Disebabkan bukan senang nak menjawab soalan, oleh itu saya ubah peraturan dengan tidak tag sesiapa. Bolehkan? ^__^

19 comments:

  1. Ohh bagus2 jawapan sempoi..
    Paling bagus tak tag sesiapa...
    Berantai sugguh tag niii..

    ReplyDelete
  2. minat kita sama,suka mengemas jugak tapi x suka cacing dan seangkatan dengannya..geliiii

    ReplyDelete
  3. tea:
    tak tau nak tag sape..sbb perlukan 11 org kan.

    ieja:
    saya kalau tgh mengemas, sanggup tahan lapar..janji rumah kemas!

    ReplyDelete
  4. Boleh bagi tips lah gini. Heheh.

    ReplyDelete
  5. sama laaa..saya pun tak suka math..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  6. sama laaa..saya pun tak suka math..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  7. ramai tu adik beradik akak..mesti meriah kan bile raya..

    ReplyDelete
  8. wah...
    ramai adik beradik..
    mesti best..

    ehheh.. :)

    ReplyDelete
  9. Keturunan jawa rupanya hehe..:)

    Ada ditag kawan blogger, tapi dah tak ingat and hilang link dia..entah mcm mn nak cari lagi hermm..

    ReplyDelete
  10. sis,sma gak tak suka matematik..malas nak kira2 ni..lecehh

    *tak nak join contest kita ke??ermmmm

    ReplyDelete
  11. adik beradik ramai bestkan..meriah suasana.. ;)

    lily banyak juga dapat TAG..tapi tak terjawab lagi ni ish..bilalah nak buat ni..

    ReplyDelete
  12. yana:
    tips? kalau tips tak menjadi..jgn marah akak pulak!

    azlan:
    hehe..geng la ni.

    wanie:
    meriah amat..bising & penuh rumah. tmbh2 dgn anak sedara yg berpuluh org tu.

    ReplyDelete
  13. lia:
    bestt..mcm2 ragam & perangai.

    elih:
    takpe..takde hadiah pun kalau jwb. ikut sempat..

    ws:
    mestilah join contest awak! cuma blm buat je lagi.

    lily:
    mmg meriah..dpt kumpul separuh pun dah cukup meriah.

    ReplyDelete
  14. salam ujie..,

    wah tag ni berantai gak yer..

    suka jawab ujie yg bersahaja dan ikhlas....

    ReplyDelete
  15. wah...gajet ape yg akak dpt tuuuu...hihi


    *xske addmath! selalu fail! haha

    ReplyDelete
  16. azmnor:
    sbb takmo bagi rantai panjang lagi..saya tak tag sesapa.

    ct:
    hehe..biarlah rahsia!

    add math lagi le susah..

    ReplyDelete
  17. terima kasih ujie sbb sudi jawab tag saya tu

    ReplyDelete
  18. jawa johor jugak...=)

    rindu nak sebut epok-epok...=)

    ReplyDelete
  19. shameel:
    sama2..

    zahidah:
    yok..ngomong jowo!

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...