My Blogshop :

Monday, 25 November 2013

Susut!

Sekarang ni saya tak boleh nak aktif sangat berblog,
Sebab pertama, laptop saya masih belum dibaiki.
Siasatan awal mendapati cuma skrin rosak, saya syak virus.
Tiap kali menulis saya  pinjam laptop suami.
Itupun kalau tak dibawa ke tempat kerjanya.

Sebab kedua, saya beri tumpuan lebih pada bisnes online.
Sebelum ni saya berbisnes untuk suka-suka dan isi masa.
Takde orang beli tak apa, harga jual pun setakat jangan rugi.
Tapi sekarang dah masuk fasa kedua - cari untung!
Alhamdulillah...dana *GMBO pun dah dapat minggu lepas.
Makanya, ligatlah otak saya berfikir...

Sebab ketiga, saya sibuk memikirkan hal-hal rumah baru.
Insya-Allah bakal dapat kunci rumah bulan hadapan.
Tapi kami dah mula panggil orang untuk ukur apa yang perlu.
Ditambah pula masalah dengan bank yang saya cerita sebelum ni.
Semuanya perlu difikirkan...

Akhirnya, saya tak mampu nak menulis secara kerap di blog ni.
Tak dapat nak ulas pasal cuti Jumaat di Johor..negeri saya.
Tak dapat menulis seperti dulu...
Bulan lepas cuma 8 entri.
Bulan ni baru entri ke-8...dah pun 25 haribulan!
Dan..tak dapat juga merayau ke blog kawan-kawan.
Kalau segalanya dah stabil, bolehlah kembali aktif seperti dulu.
Insya Allah!

*GMBO- Get Malaysian Business Online.


p/s: Berblog itu seronok. Bertukar pengalaman dan info. Hidup terasa meriah. Bila ditinggalkan...terasa rindu.
 

16 comments:

  1. Tak apalah, ambiklah masa sendiri...kalau sibuk rehat sekejap, kalau ada masa baru berblog semula....

    ReplyDelete
  2. betol2...terasa sgt bila tinggal blog..tapi tak terkejar terpaksa terbiar seketika sehingga dapat rentak semula.saya pun 2-3 entry je sudahnya dua tiga bln lepas...BW lg la xsmpat...erm

    ReplyDelete
  3. tu lah kan kak...bila lama tak menulis..rindu sangat..
    pc ita dah ok...
    leh lah merayau lagi..

    ReplyDelete
  4. Tulislah sikit ujie, jgn ditinggal langsung ye... Moga bisnes online tu bertambah keuntungannya..Amin

    ReplyDelete
  5. tak pe ujie, ada masa bila2 boleh bw. take yr own time..
    moga cepat le baik demam lapyop yg kena virus tu yek.. carik antibiotik mahal sikit.. hehhehe

    ReplyDelete
  6. selamat maju jaya ujie.. takpe.. tumpukan yang utama dulu..saya doakan semoga ujie berjaya ya..

    ReplyDelete
  7. patut le lama senyap je ujie ni. rasanya kalau sebab laptop rosak tu tak mungkin sesenyap ni. tapi kalau sebab fokus dgn business maka saya faham la. hehe... selamat maju jaya ujie. biasala. dlm dunia blog ni ada time kita tak dpt nak update blog, adakala berehat kejap pastu aktif balik. ada pasang surutnya.

    pasal gmbo tu.... ari tu saya ada plan nak suruh suami saya apply. tapi sbnrnya.... errm.... ni salah satu cara pihak berwajib nak track peniaga online utk pungut cukai.

    ReplyDelete
  8. owh..patut laa tengok akak lama dah tak update kat sini...its okay kak..bila ade masa nanti aku tulis laa balik..sy doakan supaya bisnes akak akan berkembang dengan maju..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah, bisnes makin berkembang..
    betui blog kalau tinggal lama2 rasa rindu..

    ReplyDelete
  10. fokus kepada komitmen lain dulu kak. hehe

    ReplyDelete
  11. xperla mak, blog bukanlah hakmilik kekakklls.,ahhKKs

    ReplyDelete
  12. Tulah...rs gak sunyinya sbb Ujie rajin gak update entry baru. Hehehehe....apepun, moga dipermudahkan segala urusan ya?

    ReplyDelete
  13. semoga dipermudahkan segala urusan kak ujie.. :)

    ReplyDelete
  14. patutlah jaragng komen.. dan jarang buat entry.. moga business terus maju..

    ReplyDelete
  15. LYD:
    Pasal GMBO tu, mmg tau tu cara gomen nak track kita. Saya apply jugak lepas berfikir2.. :)

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...