Wednesday, 17 April 2013

Panggilan Dari 015?

Pagi tadi dapat panggilan dari nombor yang saya tak biasa.
Nombor bermula 015 diikuti 8 angka di belakangnya.
Tapi tak sempat jawab sebab saya berada kat bilik bahagian atas.
Bunyi deringannya pun kejap je. Malas nak berkejar turun tangga.

Bila saya tengok, ia dari nombor yang tak dikenali.
Biasalah...kot ada pelanggan yang call.
Tapi rasa pelik sebab 015. Saya tak jadi nak call balik.
Terus buat carian kat internet untuk nombor 01548408903.
Rupa-rupanya dah ramai yang terima panggilan dari nombor ni.
Dan ada yang kata ni nombor penipu...missed call scam. 
Kalau jawab pun memang senyap je. Takde orang.
Memang jangan jawab atau call semula.
Kalau kita buat berkemungkinan besar data peribadi kita dicuri dari handphone.

Lagi satu...hasil carian menemukan yang nombor 015 memang wujud.
Telco DIGI. Dah lama ada tapi tak ramai yang guna dan tahu.
Korang ada yang guna 015?


*update: Talian 015 bukan Digi punya, tapi kepunyaan telco JUST 015 Sdn. Bhd. Untuk info lanjut korang boleh layari lawan web mereka DI SINI.


20 comments:

  1. pertama kali tahu ni... ada no 015
    no 010 pun ada lagi kan... sbb pernah dpt call dr nombor tu..

    ReplyDelete
  2. acik baru tau ujie..ada no 015 ni..terima kasih kongsi disini..kalau ada nanti sah2 tak mau angkat

    ReplyDelete
  3. 015 tak pernah tahu..tapi kalau 010 memang ada.adik zi pun pakai 010..pelik kan no2 zaman sekarang ni hehehe

    ReplyDelete
  4. 015 saya tak pernah jumpa..

    010 ada..

    ReplyDelete
  5. terima kasih berkongsi...baru tahu..

    ReplyDelete
  6. owh ye ke.. ni pun baru tahu ni

    ReplyDelete
  7. tak pernah dpt pulak..sib baik akak update entry camnie so that lepas nie leh berhati-hati sebelum nak jawab phone..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  8. tak pernah dengar plok pasal no 015 ni

    ita plok kalu nombor yg memng takde dlam rekod tipon memang tak angkat..

    ReplyDelete
  9. Tak pernah pula dengar no 015, no lain dari 010 sampai 019 memang ada, tapi 015...? Lepas ni kot ada no 020 pula??

    ReplyDelete
  10. Thanx kak sudi berkongsi...sebelum ni memang tak tau ada no. 015 ni...

    ReplyDelete
  11. tak pernah lagi dapat..hati-hati, sekarang ni macam2 hal kan

    ReplyDelete
  12. kite tak pernah jugak! kakak, rajinnyer google..hehe..:)

    ReplyDelete
  13. Ye..3 kali kol sy..tp x angkat..td lagi skali sy angkat tp senyap jek

    ReplyDelete
  14. Tadi petang no 015 nh call sy...cari nama encik garry tu bkan sy...sy cakap slah no...tu jak...tut..tut..tut..

    ReplyDelete
  15. Tadi petang no 015 nh call sy...cari nama encik garry tu bkan sy...sy cakap slah no...tu jak...tut..tut..tut..

    ReplyDelete
  16. Bro gua pon baru kena ni , gua tak angkat pon

    ReplyDelete
  17. Bro gua pon baru kena ni , gua tak angkat pon

    ReplyDelete
  18. Saya br trima call pg ni 12/10/16 dr 01548482241. X angkat pun tkut scammer yg called. Sms tanya siapa dia x reply pun

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...