Wednesday, 12 March 2014

MH370 : Solat Hajat atau Bubu & Teropong?

Ini usaha yang betul...
 
SOLAT HAJAT & BACAAN YASIN UNTUK MH370
13 MAC 2014 (KHAMIS)
TINGKAT 5, HALL DEPARTURE KLIA
 
-------------------------------------------------------------------------
 
Dan ini, usaha yang mengarut, nampak bodoh...kelakar pada mata saya.
Juga memalukan...non Muslim mesti menyangka inilah cara orang Islam!

Siapa yang jemput bomoh ni ya???
Sesungguhnya..telek-menelek begini tiada dalam Islam.
 
Mujur ada tokoh intelek Islam yang lantang bersuara.
 
*NIAT tidak menghalalkan CARA.
Niat yang baik, tetap menjadi salah jika tak betul caranya.*


12 comments:

  1. bukan² jer... mohonlah doa.. insyaallah allah maha mengetahui

    ReplyDelete
  2. Dr Zaharuddin pun dah post dlm FB yg bomoh ni telah diharamkan oleh JAKIM since 2004 lagi.. khurafat ajer..

    ReplyDelete
  3. salam sis ujie apa khabar :)

    hurm itulah .... apa2 pun kita berdoa dan perbanyakkan solat hajat,itu lebih bagus.Malaysia sekarang menjaid tumpuan dunia.Bomoh???Alahai gelak-ketawa agaknya rakyat negara lain :(

    ReplyDelete
  4. lg saya terkejut, ada pula yg sokong dan kata ia salah 1 bentuk usaha sebelum bertawakal kpd Allah..huhu

    ReplyDelete
  5. tak tau nak komen apa. Semua DrMAZA dah cakap. Saya setuju semua dgn setiap perkataan dia. hehe.

    ReplyDelete
  6. salam kenal..

    setuju sangat. tak perlulah guna macam tu. malukan malaysia dimata dunia.. allahuakbar!

    ReplyDelete
  7. Banyakkan doa dan solat hajat.semoga MH370 akan dijumpai.

    ReplyDelete
  8. Petang tadi bomoh itu dijemput ke KLIA lagi utk kali kedua. Kali ini dia bawa tikar terbang dan buah kelapa pula...gila! Tapi apa nak buat, pihak berkuasa yg menjemput dia datang...

    Lepas ini mungkin mereka akan jemput bomoh itu ke Kajang pula kot...

    ReplyDelete
  9. tu la..ada vvip jemput dia kan??vvip pun main bomoh jugak..

    ReplyDelete
  10. mari ikut cara yang betul...

    ReplyDelete
  11. Buat malu jer.. dah la tahyul karut marut ni.. kenapa la ada yang percaya bawa bomoh sampai airport tu..

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...