Saturday, 21 July 2012

OSM Ramadhan Booklet

Sempena bulan Ramadhan kali ni, syarikat tempat suami saya bekerja ada memberi booklet yang comel dan menarik sekali kepada semua pekerja.

Buku ini disertakan dengan empat penanda buku. Ia mengandungi 30 amalan baik yang perlu dilakukan sepanjang Ramadhan. Apa tu OSM? Saya pun tertanya-tanya gak. Sebenarnya ia singkatan bagi nama pengeluar buku ini, iaitu OwhSoMuslim.


Gambar atas: Kandungan buku dengan ilustrasi menarik.
Gambar bawah: Pengeluar buku ini, boleh dihubungi melalui laman web dan Fb. Produk mereka...booklet, badge dan pagemarker berunsurkan dakwah. Harganya saya tak tau ya, kalau korang berminat nak tempah boleh ke laman web / Fb mereka. Sesuai dijadikan cenderahati majlis tertentu.


p/s: Camne sahur hari pertama...ada yang tak sempat bersahur? Harap kita semua mampu bangun bersahur untuk menghidupkan amalan sunat ini. Ada pahala dan ada berkatnya.

17 comments:

  1. Bgus nyer dapt tu...

    Sahur msk untk bdk2 je..
    Ita dah terbiasa dr dulu. Kini. Selamanye hanya bersahur dgn air kosong n kurma...

    Jenuh lh petang nati mikir untuk bdk2 nk msak apa..kalu sorg2 tu main cincai je..

    ReplyDelete
  2. comelnya kak booklet tu. ilustrasi pun menarik sangat2.

    alhamdulillah.. pagi tadi dpt bersahur dgn sempurna...

    selamat berpuasa juga buat akak ye...

    ReplyDelete
  3. selamat berpuasa hari ni..sahur makan sup daging, dah prepare masak siap2 malam tadi...alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  4. EITA:
    bior betul eita..air ksg & kurma je! Mudah & jimat.
    Dah mcm ada anak sndiri pulak kan..kena mikir selera diorang. tapi takpe..eita kan chef! :-)

    IZAN:
    izan mmg mesti sahur mknn lengkap..takleh skip tau.

    TIHARA:
    Sup daging..mmg sgt ssuai utk org posa.
    Saya pun prefer msk mlm..takut lewat bgn masa sahur.

    ReplyDelete
  5. Tak jelas nak tengok kak online kot fon jer ni..huhu..

    Sahur ok..bangun 4.30..semua dah siap masak n hidang..ha3..yana tinggal makan jer..menu telur goreng kicap jer..tp itula yang membuka selera pun..hee..

    ReplyDelete
  6. sye dh ade the last sermon n da'wah cards!!hehe

    igt nk beli yg bru ni plak..hehe

    ReplyDelete
  7. saya masih sempat sahur.. even bgun terlewat dari masa yang dah di setkan.. hehhee

    ReplyDelete
  8. comelnya booklet ni.sesuai utk cndrahati:)
    puasa 1 n 2 kt umah mertua.kompon kena bgn sahur.mengantk mcmana pn sy ttp akn bgn.xleh thn klau x bersahur sbb sy gastrik

    ReplyDelete
  9. mmg awesome!!!!! suke dgn dudel dorg. ;)

    ReplyDelete
  10. Salam UJie.

    Cantik booklet tu... Bersahur itu ptg kerna ia yg membezakan puasa seseorg muslim dgn puasa umat yg terdahulu..

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum,
    salam Ramadhan juga kak ujie :)
    kreatif booklet tu.. *berminat*
    nak hadiahkan utk anak buah..

    ReplyDelete
  12. :) selamat menjalani ibadah puasa

    alhumdulillah tak pernah miss sahur lagi dan sebelum2 kalau ada pun hanya miss sehari dua jer sahur tu

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah , so far eyda masih bertenaga mengerjakan ibadah puasa ni.. sahur pon best! terawih lagiii best. huhuh

    akak, comel kot penanda kaler2 camtu. buku dye pon kiut.. cambest kalau wat GA :p

    eyda ade bukak blog lg satu.. blog tentang kesihatan.. hiks. jemput ye kak :)

    http://herbalifesites.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. PRETTYWRITE:
    tinggal mkn je..mmg syok le yana.

    CK:
    wah..advance fadh.
    akak baru 'berkenalan' dgn OSM ni.

    LIA:
    asal sempat, okla tu. sunat lewatkan sahur pun.

    SHAHZEE:
    lebih kurang kita ni, dah sahur pun masih sakit perut..tapi masih boleh tahan.

    9n0L4:
    ceria je kan..

    SHAMEEL:
    terima kasih ingatkan..

    KHAIRUNNISA:
    wah..bestnya anak sedara nisa.

    TP:
    alhamdulillah.. ter'miss' takpe.

    EYDA:
    eyda buatlah..mesti ramai join nak hadiah yg menarik ni.
    ohoo..bisnes3! ok, nnti akak jenguk ya.

    ReplyDelete
  15. gambar pun menarik kat buku ni....

    alhamdulillah dah 3 hari masih sempat bersahur hihihihihi..

    ReplyDelete
  16. kalau budak2 dapat osm ni mesti seronok..menarik...
    puasa alhamdulillah setakat ni oke...kalau rajin msk siap2 malam utk sahur...sahur mak yg kejutkan lg...hihi

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...