Monday, 17 November 2014

Hati-Hati Jika Terima Mesej Fb Ini

 
Baru-baru ni ramai kawan-kawan niaga yang terima mesej seperti di atas. Ini sebenarnya satu penipuan. Bila kita klik link diberi, dia akan minta maklumat lanjut akaun Facebook dan maklumat akaun bank/kad kredit.
 
Ada sorang rakan niaga yang dah terkena. Dia kehilangan RM800, tapi entah macam mana transaksi RM800 tu gagal. Alhamdulillah selamat duitnya.
 
Jadinya, kalau ada yang dapat mesej begini sila abaikan. Laporkan kepada pihak Facebook dengan klik 'Report as Spam or Abuse'.

-----------------------------------------------------------------------
 
...untuk peminat tudung Turki cotton...
http://almaribajuaisyah.blogspot.com/2014/11/promosi-november-2014-tudung-bidang-50.html
KLIK untuk lebih lanjut ^_^


16 comments:

  1. gila...
    Tapi kalau tahu guna FB, pengguna kena aware FB itu free, jadi langsung tiada logic nya nak minta no kad kredit

    ReplyDelete
  2. Nak kena inform anak-anak kakak ni..
    Kakak tak apa tak ada dah FB a/c.

    ReplyDelete
  3. baru-baru ni kecoh dalam satu page pasal mesej fb macam ni kan
    thanks sharing

    ReplyDelete
  4. gigih betul diorang ni cari cara baru nak menipu..

    ReplyDelete
  5. Nasib baik akauan FB saya dah lama ditinggalkan bersawang jadi jika ada sesiapa nak menipu pun saya tak kisah kerana saya tak tau...

    ReplyDelete
  6. cemana boleh sampai bagi maklumat bank bagai..aduhai..mudah sanagt tertipu nih..saya kalau orang mintak no tel dengan alamat pun saya tanya dah nak buat apa?

    ReplyDelete
  7. wah kena hati2 nie,takut terima,malas nak baca kita main klik je....bahaya

    ReplyDelete
  8. Kurang ajar! Senang je nak curi duit org. Aduhai!

    ReplyDelete
  9. wowww... terima kasih atas info ni... senang je orang nak menipu zaman skrg ni

    ReplyDelete
  10. kena berhati-hati nie. terimakasih berkongsi info..

    ReplyDelete
  11. jena berhati2 la camni,, bahaya la penipu di mana mana

    ReplyDelete
  12. kena extra careful...macam2 cara org nak menipu skrg ni.

    ReplyDelete
  13. jemput join segmen ini

    http://www.syukurnyasihat.com/2014/11/segmen-blog-review-by-syukurnya-sihat.html

    ReplyDelete
  14. akaun fb dah lama tak aktif,buka utk tengok cerita kawan2 je

    ReplyDelete
  15. Ok noted Ujie....so far tak de dapat lagi....

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...