Tuesday, 2 July 2013

Chicken Cube Mun Rice

Ada satu hari tu, saja nak cuba makan tengahari kat restoran Cina Muslim.
Buat order Beef Fried Rice @ Nasi Goreng Daging dan satu lagi order...
Chicken Cube Mun Rice @ Nasi Ayam Cantonis. 
Nasi dan ayam masak kantonis...pelayan tu jelaskan pada saya.
Okeylah, nak merasa jugak macamana ayam masak kantonis tu kan.

?
?
?


Hidangan pun sampai ke meja...
Nasi putih dan kuah (ada ayam, telur & sayur) . Macam makan bubur pulak.
Siap tanya pelayan tu, memang ni ke Nasi Ayam Cantonis tu? Tak percaya.
Akhirnya...cuma mampu makan sikit sebab tak kena tekak saya dan suami.
Kami share Nasi Goreng Daging tu je, nasib baik nasi goreng tu memang banyak.
Cuma rasa rugi sebab harga dia agak mahal - RM7, tapi makan tak habis.

Terus rasa tobat tak mau order menu yang pelik bunyinya.
Tapi kalau tak cuba , macamana nak tau kan???

21 comments:

  1. Dia tak tunjuk gambar ye Ujie. Kalau kakak boleh juga makan sebab kakak suka Cantonese style ada kuah - tapi itulah lain org lain seleranya kan..

    ReplyDelete
  2. SUAMI SAYA TAK BOLEH MAKAN MAKANAN CINA..SEMUA TAK KENA DENGAN TEKAK DIA..DARI SEGI RUPA DAN RASA SEMUANYA BAGI DIA TAK BEST,..HAHA

    ReplyDelete
  3. KAKZAKIE:
    tak semua menu ada gamba. Utk yg ni ada gamba, tapi silap saya tak perasan. Pelayan tu pun tak tunjuk.

    DIANA:
    baguslah..jimat apa. restoran mknn cina mahal sikit dari biasa.

    ReplyDelete
  4. Selalunye klu msk kantonis, sy pilih yee mee. Klu nasi, mmg tak lalu le...mst ade cili potong. Baru terangkat.

    ReplyDelete
  5. he3..mmg nmpak mcm bubur :) knapa dia xtkar menu letak bubur ke..bru org thu rupa dia mcm mn

    ReplyDelete
  6. yela, tengok kuah ja da banyak..munkin x kena dengan tekak kita..
    dulu masa kat jhor rajin jgak saya pegi kedai cina muslim ni, kat perak x penah lagi sebab x de..

    ReplyDelete
  7. macam nasi latna pulak nasi kantonis ni yer.. ada kuah mcm tu...

    ReplyDelete
  8. haah...macam lagna kuah mcm tu..hehe...takpe..janji sodap

    ReplyDelete
  9. kalu me @ keutiaw kantonis biasa makan, kalu nasi... erm muak kut kan...

    ReplyDelete
  10. kalau makan kedai cina muslim memang tak kena dengan tekak...tapi abang ita suka sangat makan..

    ReplyDelete
  11. tak pernah lg rasa..hehe
    takut tekak tak boleh terima

    ReplyDelete
  12. 1st time dgr nasi ayam kantonis...banyaknye kuah tu...macam bubur dah...

    ReplyDelete
  13. betullah kak ujie... banjir kuahnya dah macam makan bubur gayanya tu. izan pun sama, kalau nama menu agak pelik tak berapa berani nak order.

    ReplyDelete
  14. wahh penuh dgn kuah ..
    tapi kalau hubby saya dia x lalu huhu

    ReplyDelete
  15. zi tak pernah pun mkn chinese food.lalu je tapi tak teringin nak makan..
    nasi tu penuh kuah hehehe nampak macam tak best je:p

    ReplyDelete
  16. kalo saya mesti suka nasik kuah banjir mcm ni. Tapi mmg mcm ni ke nasik ayam kantonis?

    ReplyDelete
  17. owh name die nasi ayam cantonis ke..slalu tgk dekat de 1 kedai ni..tp xtau menu ape yg org dok order..hehe

    ReplyDelete
  18. suami saya suka nasi goreng daging :)

    ReplyDelete
  19. A'a kan... memang nampak macam bubur nasi..
    dah tu gaya persembahan pun xmenarik..hehee

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...