Thursday, 10 October 2013

Bangi Gateway & Sweetness Guaranteed!


BANGI GATEWAY...sebuah pusat membeli-belah yang baru dibuka di Bandar Baru Bangi. 
Rekabentuk moden, luas dan merupakan pusat membeli-belah terbesar di BBB ni.
Masa saya pergi baru-baru ni, tak banyak premis yang beroperasi.
Antara yang dah beroperasi...pasaraya Jaya Grocer dan beberapa premis fast food.
Ada satu aras tu pulak menempatkan para peniaga yang menjual pakaian wanita sahaja.
Bagi yang berdekatan, bolehlah berkunjung ke sini.
Kurangkan sesak kat bangunan PKNS & Warta tu.



Hasil membeli-belah kat Jaya Grocer tadi...
sebiji tembikai yang harganya sesuai dengan kualiti.
'sweetness guaranteed' itu yang tertera pada label buah ni.
Betul ke? Bau memang harum macam tembikai susu. 
Bila dibelah semerbak aroma harum buah ni. 
Takde bahagian keras macam buah tembikai yang biasa tu.
Bahagian luar yang perlu dibuang pun nipis je. Berbaloi sebab boleh makan banyak.
Dan..seperti dijamin, memang MANIS dan berjus. Bukan manis-manis buah dah yang ni.
Kalau korang jumpa, bolehlah cuba beli ya. 
Tak taulah saya ni tembikai jenis apa...

21 comments:

  1. mahal tak harganya? macam menarik je.. hehehe

    ReplyDelete
  2. RAI:
    Mmg mahal dari tembikai biasa, sesekali nak buat rasa bolehlah. Tapi mmg berbaloi dgn kualiti dia.

    ReplyDelete
  3. tak pernah dengar plak pasal tempat nie..dia bandar baru bangi area mana kak??dekat ngan warta jugak ke??

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  4. eh cepat jugak siap ye..igt kn tahun depan baru bole pegi..

    ReplyDelete
  5. Wow! Sedap rock melon ni. Bape beli ni Ujie? Sy selalu beli kat apek jual buah dkt dgn opis sy ni. Aritu beli 2 beli (premium punye), RM30. Manis sgt!

    ReplyDelete
  6. Ini rock melon ni. Besar ke BBB ni?

    ReplyDelete
  7. Kempunanlah saya utk ke sana...maklumlah +-350 km dari rumah...

    ReplyDelete
  8. Keluarga kakak panggil sweet melon Ujie. Memang manis. Kalau potong-potong masuk bekas makan dgn puding, letak fresh milk - sedap!

    ReplyDelete
  9. jauh sangat nak gi sana kak

    ReplyDelete
  10. Adoiii lama nyer tak pegi Bandar Baru Bangi. Kepingin nak pekena cendol depan Hitachi tu lagi... heeeee

    ReplyDelete
  11. bolehla recommend kat member suruh dtg sni..dia mmg slalu je jalan BBB tu..

    ReplyDelete
  12. eh kat mana ni..hee nama je dok kajang tp tak biasa pn area bangi or kajang.ngee

    ReplyDelete
  13. eh kat mana ni..hee nama je dok kajang tp tak biasa pn area bangi or kajang.ngee

    ReplyDelete
  14. Teringin jugak nak pergi..tapi jauh..

    ReplyDelete
  15. dulu2 selalu lepak kat pkns bangi sebab masa tu bangi tak sesak sangat dgn org..sekarang tak tau lah mesti dah makin ramai umat..
    rock melon ni sgt susah nak dapat di Pahang ni :)

    ReplyDelete
  16. AZLAN:
    Bangi Gateway ni dekat dgn roundabout tol BBB. Masih baru, byk lg kedai blm bukak.

    CK:
    Blm siap sepenuhnya, tapi utk shopping dah boleh.

    FARA:
    Saya beli rm8/kg. Yg kat atas ni 1kg lebih.

    LYD:
    Saya cuma tau rock melon tu yg kulit mcm menggerutu tu, penah beli isinya ala2 color oren. Yg ni pun kira rock melon jugak ya..

    JR:
    Takpe, utk info je...:)

    KAK ZAKIE:
    Sesuai la nama tu kak...sweeet melon!

    EITA:
    Amik info dulu, kot sampai satu hari nanti kan..

    KAK AZIE:
    Wah...saya pun tak penah try.

    AISHAH:
    Dkt dgn tol BBB je..

    TIHA:
    Skrg ni pkns..warta..sume sesak. Bgnn dua tu bkn besar mana pun.

    ReplyDelete
  17. lalu dr luar je, tk pernah singgah masuk, maybe ada masa nnt boleh singgah, nmpk gah

    ReplyDelete
  18. sedap tak kak tembikai tuu..? macam ranum je tu

    ReplyDelete
  19. Masih tak sempat lagi nak terjah Bagi Gateaway ni walaupun dekat sangat dengan rumah.

    ReplyDelete
  20. cikdapun lom pernah sampai.. nampak menarik.. boleh terjah nih..

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...