Wednesday, 21 November 2012

MySolat

 
 
Aplikasi MySolat untuk pengguna Android.
Aplikasi yang sangat membantu saya kala ini.
Lokasi resort tempat saya 'berumah' ni tak memungkinkan mendengar laungan azan.
Jadinya untuk mengingatkan saya masuknya waktu solat, saya gunakan aplikasi ni.
Untuk waktu Subuh dan Maghrib, saya set kepada 'azan penuh'.
Untuk waktu solat lainnya, saya set 'takbir pendek'.
Mudah diguna, boleh pilih lokasi dan cara notifikasi.
Ia juga tak memerlukan internet, kecuali sebulan sekali untuk update waktu solat.
 
Terima kasih teknologi dan pembuat aplikasi ni!
 
p/s: Bila dengar laungan azan kat Tv, rasa rindu pulak pada laungan azan kat surau rumah. Dengar azan pun ada nikmat tersendiri tau. 
 


16 comments:

  1. hari tu buat tapi tibe2 dia hilang ...tak tau nape..malas plok nak buat semula...
    lagipun belakang umah surau..

    ReplyDelete
  2. kalau kat kampung susah nak dengar azan.masjid jauh..tapi kat umah sendiri surau kat sebelah umah je...
    saya nak pasang jugak la..

    ReplyDelete
  3. Teknologi yang memudahkan...

    Bila pasang plugin ini akan mengingatkan kita untuk solat kan

    ReplyDelete
  4. teknologi zaman sekarang..terima kasih kpd yg cipta aplikasi mysolat ni.sgt membantu kan

    ReplyDelete
  5. Thanks share

    JOM~
    Nak invite join 1st Giveaway Blog Qashmere
    Banyak hadiah yang menarik untuk semua.

    ReplyDelete
  6. Aduhai, sy takde smartphone. Huhuhuhu....

    ReplyDelete
  7. teknologi yg semakin memudahkan kita...

    ReplyDelete
  8. Best application ni. Tapi blum donlod dan install lagi.

    ReplyDelete
  9. macam2 jenis applikasi nak memudahkan ibadat kita sekarang ni kan..

    ReplyDelete
  10. TQ berkongsi info tentang apps ini...Benar, kita harus guna teknologi utk kebaikan, dan dalam hal ini, ke arah ibadah...

    Saya nak download apps ni..hihihi..TQ again ya.

    ReplyDelete
  11. mgunakan teknologi sebaiknya.. :)

    ReplyDelete
  12. teknologi pun ada kebaikannya..mmg berguna aplikasi begini utk mengingatkan kita.

    ReplyDelete
  13. wahh nsb baik k.ujie bg info..hehe..

    ira pon nak download la sbb esok nak travel g besut hehee

    ReplyDelete
  14. ada gak application ni kat hp liya... mmg berguna n best sangat ...

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...