Thursday, 26 September 2013

Memang 012...Tapi BUKAN Maxis

Ada satu masa tu...
Saya terima panggilan dari seorang kawan.
Kami berborak...dan dia bercerita panjang.
Sebenarnya, bukanlah kebiasaan kami begitu.

Dah agak lama, saya pun bertanya....
"Takpe ke call lama-lama ni..."
"Takpe, arini free sebab besday aku. Maxis ke Maxis..."
"Eh, aku bukan Maxis!"
Terkejut kawan tu...

Kes gini dah jadi dua kali kat saya.
Dengan famili, saya dah bagitau...
Memang nombor saya 012, tapi BUKAN Maxis.
Dah beberapa tahun saya bertukar ke Celcom...
Dengan mengekalkan nombor yang sama (Maxis asalnya).

17 comments:

  1. selalu terjadi kerana lari dari kebiasaan...

    ReplyDelete
  2. Sebab biasa kalau 012 memang Maxis..

    ReplyDelete
  3. hehe..sekarang klau nak call elok laa tanya dulu penerima tu line apa..sy pernah kena gak sekali dulu..duk syok2 sms credit habis..igtkan dia pakai line maxis gak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  4. Kdg2 ramai yg terlupa boleh tukar syarikat telekomunikasi tanpa menukar nombor, sebab tu jadi macam ni. Saya pun selalu terlupa fakta tu...

    ReplyDelete
  5. kena inform semua contact dulu kak kalau kes macam ni.. haha

    ReplyDelete
  6. ita pun ingat akak maxis jugak..

    ReplyDelete
  7. aritu celcom pernah offer jugak. Dari digi ke celcom. celcom offer utk tukar kepada postpaid celcom..

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula ya.

    ReplyDelete
  9. Dulu pun ingat nak buat macam ujie..tapi tak jadi sebab takut gini la..kesian kat orang...last2 saya beli je no maxis yang baru..:p

    ReplyDelete
  10. DIANA:
    Saya pulak syg nk tuko nombor, dah lama guna & sume tau nombor tu..so, kekalkanlah.

    ReplyDelete
  11. haha..sye pn dh kne 2x ngn kwn2 sye..tp nasib baek la diorg excited whatsapp ckp nk kol..sye tnye kenapa, de free mxs-mxs..pdhal awal thn ritu sye dh tukar ke digi..

    ReplyDelete
  12. hihihi..
    adeh,,
    braper ler agakanyer kene tu..
    kesian member kene troll hari besday :)

    ReplyDelete
  13. erkkk... terkedu terus kawan kak ujie tu ye... huhu

    ReplyDelete
  14. ahhah saya lak kak

    no maxis tapi saya pakai DIGI ..
    ramai gak tertpiu !

    ReplyDelete
  15. pernah terkena jugak huhuhuhu .... kira akak jujurlah bg tahu, ni ada yg x bg tahu pun... tp silap sendiri x bertanya ermmm

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...