Wednesday, 14 November 2012

Jadi Pemerhati...

Orang datang resort nak bercuti, saya datang cuma jadi pemerhati.
Nasiblah kan...suami pergi kerja, saya duduklah sorang-sorang.
Merenung lautan luas, bertemankan irama ombak...jadi pemerhati.
 
 
Nampak orang memancing...dapat ikan Pari! Besar jugak. Saya pulak yang excited. Tapi dia cuma ambil gambar, kemudian dilepaskan semula ke lautan. Gambar ni tak jelas sebab zoom guna kamera 'canggih'.
 
Pagi lepas sarapan, jalan-jalan kat pantai sorang-sorang.
Takde hasrat pun nak main laut sebab ombak besar.
 
Buah pokok Rhu dan kayu mati...jadi penyeri pantai.
 Guna setting macro untuk gambar ni.

Dari anjung bilik, tengok orang bersuka ria mandi kat kolam renang.
Teringin jugak nak join, tapi segan la sorang-sorang je kan.
 
 
p/s: Ada orang kata, saya mesti bosan hari-hari dengar ombak & tengok lautan. Bagi saya, tak membosankan sebab saya suka merenung lautan. Suka tengok gulungan ombak menghempas pantai.


19 comments:

  1. Kadangkala, kakcik juga lebih suka jadi pemerhati. :)

    ReplyDelete
  2. hari hari dengar ombak..kena record sound dia tu kak..nanti balik boleh dengar lagi..hehe

    ReplyDelete
  3. mula2 tertanya apasal gambar lelaki tu blur, tak pakai seluar ke? oh, mungkin dia memakai short. aurat...

    ReplyDelete
  4. KAKCIK NUR:
    asal jgn selalu jd pemerhati semata udah le kan.

    HJ:
    gd idea! nanti mesti rindu..

    SM:
    Tau takpe... ^_^

    ReplyDelete
  5. Balik dari sana nanti Ujie jadi rindukan ombak bukan ombak rindulah hihi...

    ReplyDelete
  6. ikan pari....sedap tu buat bakar..hee tiba2 ckp pasal makanan lak.bunyi ombak blh jadi terapi jugak,natural punya terapi bunyi...

    ReplyDelete
  7. betul betul.. lihat laut, menjadikan kita sangat tenang walaupun adakalanya ombak kuat...

    ReplyDelete
  8. best je tgk laut.hari2x pon takpe...dr tgk bangunan batu hari2x..huhuhu

    ReplyDelete
  9. Myra suka memandang laut dan mendengar deruan ombak..
    Nyaman je rasa ;D

    ReplyDelete
  10. kak ujie..

    dlu masa sy bujang, klao ada masalah besar yg mberatkan kepala, sy akan cari tempat2 mcm ni (biasa jumpa tasik je, laut jauh) utk jadi pemerhati...tgk air..tgk burung, tgk gelagat org..lepas tu legaaaaaa amat!

    skrg dah kawin pyh pulak nk menyendiri...huhu

    ReplyDelete
  11. kadang2 duduk sorang2 best jgk..rileks je tambah2 kat tepi pantai

    ReplyDelete
  12. wah..
    bestnyer...
    kt mana ni k.ujie..
    sy tertinggal lah plak..
    huhuhuhuh

    ReplyDelete
  13. ralit ja bila melayan ombak..

    ReplyDelete
  14. seronok kan tengok laut...
    tenang je...

    ReplyDelete
  15. Mendongak ke awan biru, merenung laut tanpa tepi, menambah rasa keimanan pd kekuasaan Illahi.

    Selamat bercuti dan selamat tahun baru 1434 hijrah!!

    ReplyDelete
  16. pemerhati itu baik, kerana dapat meneliti sesutu perkara dengan tenang. hehe. salam maal hijrah

    ReplyDelete
  17. syok nya la kalau dapat mandi kolam :)

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...