Thursday, 19 November 2015

Saya Cuma Penulis Blog, Membantu Sekadarnya...

Sepanjang saya menulis blog..
Banyak juga saya terima e-mail atas pertanyaan dan permintaan.
Ada yang tanya cara bungkus telur guna kertas tisu,
Ada yang nak mintak pokok..buah,
Ada yang nak buat kajian surirumah berijazah,
Ada yang nak tau harga sesuatu barang.
Eh..ada jugak yang nak buat tempahan masuk Gua Tempurung tau!

Macam-macam...
Insya Allah..semua saya cuba layan sebaiknya.
Saya beri penerangan selengkapnya.

Tapi kadang-kadang jadi geram,
Bila penjelasan kita tak diterima.
Ucap terima kasih pun tidak!
Paling geram, didesak-desak kita penuhkan hajat dia pulak!

Sehinggakan...
Ada entri blog yang saya terpaksa 'revert to draft'.
Semata-mata nak rasa aman dari permintaan yang mendesak.

Saya boleh je buat tak layan pada e-mail berkaitan,
Tapi..itu bukan saya. Saya suka untuk cuba membantu.
Saya membantu sekadarnya.


*ni bukan entri marah tau, cuma luahan rasa. Asam garam menjadi penulis blog. Kalau penulis blog yang terkenal, lagilah macam-macam karenah yang mereka jumpa kot! :D


15 comments:

  1. assalamualaikum ujie..lama menyepi.
    . :-))
    geram pada orang ya.g tak tahu hargai usaha orang lain..hurm

    ReplyDelete
  2. Begitulah dunia alam maya ni Ujie
    Ada masanya tak perlu dilayan sangat jika ia boleh buat kita tak senang.

    ReplyDelete
  3. Ada jugak orang macam ni kan. Geram plak baca.

    ReplyDelete
  4. asam garam berblog kak..macam tu lah..x layan kan orang marah..layan pun orang marah..redho je lah

    ReplyDelete
  5. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  6. sabar aje lah ujie..
    biasa tu..manusia ni mcam2. kekadang sengaja dia menguji kita.

    ReplyDelete
  7. Ohhh.....itu maksudnya dia menyedari kewujudan awak Ujie..... Tahniah!
    Tak pe, buat yg termampu jangan dipaksakan diri tu, kang stress pulak.

    ReplyDelete
  8. adat dunia ni memang macam tu agaknya kan...susah nak puaskan hati semua orang

    ReplyDelete
  9. Itu maksudnya blog ni femes. Hee.

    ReplyDelete
  10. Perkara biasa dalam dunia blog Malaysia ... lagi lama berada di dalamnya, lagi banyak benda kita akan rasa .. dan mungkin pada sesetengah orang .. ia boleh jadi pematah semangat.

    ReplyDelete
  11. sy faham perasaan ujie..selalu gak dapat email pertanyaan..siap desak lagi utk reply..

    bila dah reply & dpt jwpn diorg nak terus snyp..xdelh kita nk balasan hadiah ke apa..tp sekurang2 respon tq je...

    kita dah luang masa jwb pertanyaan diorg kan..tp tue la manusia..sabar jelah..

    ReplyDelete
  12. same to me...byk terima email terutama minta guide berkenaan tips dalam trip dan travel dan ada yg minta itirenary..ada beberapa org je yg x ckp terima kasih dan yang lain tu okey...tapi kan...rasa x beradab lah..dah dapat terima kasih pun x bukan minta byr pun

    ReplyDelete
  13. Macam2 orang, macam2 ragamnya... lumrah..

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...