Thursday, 2 April 2015

GPS (bukan GST)


Baca berita ni, terkenang kisah saya sendiri.
Semasa bercuti ke Terengganu, beberapa tahun lalu.
Kami gunakan GPS untuk ke Masjid Kristal.
Ikut je arahan pada GPS. Di suruh belok, kita belok.
Akhirnya membelok ke satu lorong kecik, kita ikut jugaklah.
Tapi...bila sampai penghujung jalan, kami terus berhenti.
SUNGAI di depan mata!

Puas la kami mengutuk GPS tu...terus off.
Memanglah Masjid Kristal tu ada kat depan mata...
Tapi kat seberang sungai!


~ Gara-gara masih dihantui dengan GST, ramai yang tersalah baca GPS sebagai GST! ~

15 comments:

  1. mak ai, sampai gitu sekali ye
    nak ajal orang
    belum penah lagi guna gps ni

    ReplyDelete
  2. Takkan le yg jatuh dari jambatan tu tak tengok dah ke depan sampai terjatuh. Melampau betul patuhnya pada GPS. Hehe.

    ReplyDelete
  3. pernah guna juga ...setakat ni lom terkena lagi :-))

    ReplyDelete
  4. GPS kalau utk jalan2 di Malaysia ni, mmg selalunya tak reliable! Saya lebih yakin guna Waze..itupun Waze boleh jadi tak betul jugak kadang kadang..haha

    ReplyDelete
  5. saya terkena juga masa nak ke masjid kristal..
    memula folow dia bawa ke sebuah parking belakang bangunan
    lepas tu dia bawa ke jalan mati, depan sikit ada sungai.
    msa tu baru nampakjalan masjid belah kanan tapi jauh lagi..
    asyik gelak je dalam kereta..
    tapi kalau belah kl tak pernah jadi gini. :)

    ReplyDelete
  6. Selalu juga guna GPS tapi taklah sampai ikut 100%, kalau keliru saya berhenti dulu dan periksa balik GPS... Manusia lagi buat silap inikan pula mesin..

    ReplyDelete
  7. Hahahah. gps pun kekadang tak boleh pakai kan.

    ReplyDelete
  8. Salam.
    Ini baru dinamakan GPS Guna Pun Sesat!

    ReplyDelete
  9. Samalah ujie..akk nak pergi kenduri kawen..dh pakai lawa2..tup2 GPS bawak kami kt belakang rmh pengantin..mcm nk suruh rewang jer..hihi

    ReplyDelete
  10. Sepatah kata hubby, GPS ni kekadang mmg mengarut. Tp alhamdulilah sp far tak terkena lagi.
    Betullah Ujie, tgh musim GST ni harus jugak tersalah sebut tu sebab lebih kurang sama jer hurufnya tu yek

    ReplyDelete
  11. Saya sangat jarang guna GPS.. lebih bergantung pada papan tanda yang ada dijalanraya.

    ReplyDelete
  12. Tgh demam gst ni...tu pasal ramai yg tersasul sebut ;-)

    ReplyDelete
  13. pernah jugak kena..kata dah sampai tapi tengok keliling kawasan construction je..huhu

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...