Monday, 10 November 2014

Selepas Hujan...

Hujan sepanjang malam...
Dan paginya mata begitu segar...
Memandang bunga dan pelbagai tumbuhan...
Disekitar laman kampungku.
 
 
 
 
Lokasi : Rimba Terjun, Pontian, Johor.
 
~ sempat snap sikit, tujuan sebenar rayau keliling rumah mak nak ambik cili padi, serai, daun kari dll. ~
 

30 comments:

  1. Gambar serai, cili daun kari dah biasa ye Ujie
    Gambar bunga juga yg menarik mata. Rose kampung tu wangi manis baunya kan..

    ReplyDelete
  2. Syoknya. Bgn pagi, jamu mata dgn tumbuhan segar yg dilitup embun. Belum lg sedut udara nyamannya!

    ReplyDelete
  3. Cantik betul gambar2 yang akak snap..sejuk mata memandang.

    ReplyDelete
  4. ni lah bestnya dok kampung yg ada tanah luas.. segala mala pokok rempah boleh tanam sendiri... pokok bunga toksah cakap lah... rajin tak rajin jer

    ReplyDelete
  5. Segar mata memandang,,,cantik2 gambar akak snap ni..

    ReplyDelete
  6. cantiknya gambar close up.. makro setting eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Camera hp saya ni xde macro setting, ni kira auto..kita cuma dekatkan pada subjek.

      Delete
  7. serious cntik kak ujie snap pic tue sumer.... hihi

    ReplyDelete
  8. bestnya keliling rumah ada benda2 ni..tak payah pikir2 nak masak apa bila semua bahan2 ada je kat rumah..hehehe

    ReplyDelete
  9. Ujie..saya punya bayaran tu tak masuk lagi.dia dah maklum kan kemarin bayaran lewat masuk.boleh tak saya nak share link entry sweet muslimah tu nanti..kat entry blog saya...saya ada cadangna nak buat entry sweet muslimah tu.sebab tu tanya2 jugak ada ramai ke yang join..kalau ramai saya malas la nak buat entry tu.kalau tak ramai saya nak tulis pasal SM ni.heheh...boleh ye saya guna link Ujie tu??entry tu esok2 la kot saya buat..

    ReplyDelete
  10. cantik.. pandai akak amik gmbr.. :)
    bestkan duduk kat kampung..

    ReplyDelete
  11. Ooooo..kampung awak di Rimba Terjun ke? dekat la dgn rumah parents saya...hahaha...rumah mereka di Taman Universiti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tmn U, skudai..mmg tak jauh mana dgn. Rimba Terjun tu. :)

      Delete
  12. alhamdulillah
    seronok dapat balik rumah tempat kita membesar :)
    saya sekarang ni dapat balik sekejap jer
    sampai pagi balik petang..

    ReplyDelete
  13. saya follow sini untuk giveaway dianarashid ye #489
    Diari Seorang Mama

    ReplyDelete
  14. sempat lg tu snap gambar.. padahal nak cari cili padi.. cantik² pulak tu gambar² ni...

    ReplyDelete
  15. segar mata nengoknyaa...tenang sggh....

    ReplyDelete
  16. cantik gambar :) follow sini dari giveaway Diana Rashid

    ReplyDelete
  17. salam kak ujie..ape khabar kak? sihat ke tu? masyaAllah cantik gambarnya..kamera mahal yg tangkap ni ye? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama hilang cik puan sorang ni..
      kalau kamera mahal lagiiii cantik tau roros! hehee

      Delete
  18. waktu pagi la seronok ambil gambar2 tumbuhan.. nampak segar dgn embun pagi. cantik

    ReplyDelete
  19. Tengok gambar last tu..teringat lama dah tak mkn kerabu jantung pisang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jantung pisang yg ni tak pasti boleh mkn ke tak..sbb ni spesis pokok pisang hiasan. Jantung ke atas.

      Delete
  20. Kampung arwah ayah saya pun kat Pontian Johor huhuhuuu...
    Yang last sekali tu mcm jantung pisang.. tak tak macam pulak yer dok :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..sekampung kita rupanya Afif!
      Yg last tu jantung pisang kpd pokok pisang hiasan, biasa jatuh ke bawah tapi ni naik ke atas. Buah pisangnya pun kecik sgt2.

      Delete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...