Wednesday, 9 October 2013

FREE PARKING di Shah Alam

Sempena Ulang Tahun Bandaraya Shah Alam ke-13, tempat letak kereta awam tidak akan dikenakan sebarang caj bayaran pada 10 Oktober 2013Pengecualian caj bayaran ini tidak termasuk tempat letak kereta yang diuruskan oleh pihak swasta.

Pertanyaan sila hubungi Jabatan Pengurusan Hasil dan Pelaburan, MBSA di talian : 03-5522 2882


(sumber: media selangorku)
----------------------------------------------------------------------

Baca betul-betul tau, percuma untuk ESOK sahaja dan cuma di SHAH ALAM sahaja. Walaupun cuma untuk sehari dan bukan untuk seluruh negeri Selangor, tapi saya tertarik dengan pengumuman ini. Tak pernah dengar perkara ni berlaku di tempat lain dalam Malaysia ni. Kalau ada sila bagitau, kot saya yang tak tau.

"Eleh...sehari je pun kecoh! Tempat parking je pun". Bagi sesetengah orang, berita ni memang takde apa-apa. Tapi bagi yang hari-hari parking kereta dan tanggung bayarannya, sehari pun dah cukup baik. Tiap hari kena bayar, tetiba ada satu hari tu FREE! Kan seronok.

18 comments:

  1. betul ujie..walau pun sehari..kalau parking kira jam..kita parking pulak melebehi 8 jam..mesti syok kalau free kan ujie

    ReplyDelete
  2. Untung sungguh jadi warga Selangor zaman ini, banyak bantuan kerajaan negeri untuk warganya. Di negeri saya parking percuma tak pernah ada, saman parking adalah...

    ReplyDelete
  3. lily pun baru pernah dengar ni kak...walau hanya untuk sehari itu pun dah cukup baik...tempat lain mana ada macam ni...

    ReplyDelete
  4. Ye lah bagi free sehari... Bila terlebih seminit parking kena kompaun RM30...:(

    ReplyDelete
  5. Waah.. FREE parking memang best

    ReplyDelete
  6. kalau sebulan sekali buat free pun ok kan =)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah walau hanya sehari..!
    Lebih baik ada walau sehari.. daripada tak pernah ada langsung kan.. mula2 sehari.. mungkin lepas nie ada occasion lain dia akan buat lagi.. merasaaa lagi.. :D

    ReplyDelete
  8. Sempena sambutan tahun bandar raya tu kak..bagus juga dia buat macam ni..boleh tahan la sambutan dia tu..kurangkan beban rakyat selangor juga walaupun tak banyak.

    ReplyDelete
  9. bagus..bagus!bangga dan bersyukur menjadi rakyat selangor :)

    ReplyDelete
  10. Selangor siapa yg perintah? Itu kena lihatlah dulu.. Johor memang tak merasalah...

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum,

    senyum sapa nak pi shah alam esok
    banyak jimat tu :)

    ReplyDelete
  12. cop2 tgh fikir...nk g shah alam buat ape ye...hehehe..esok je plak tu. ada tak org mc semata2 nak rasa parking free? hahahaha

    ReplyDelete
  13. nak kena berhijrah ke shah alam ke ni?...hehehhehe...


    barang free sapa tak nak kan

    ReplyDelete
  14. kalau tetapkan sehari dalam sebulan dapat free lagi syok ..kan??cadangan je..heheh

    ReplyDelete
  15. bandar shah alam je eh.. hehehe..

    ReplyDelete
  16. wah..untung laa orang shah alam..i wonder bila DBKL nak buat macam ini..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  17. hahaha..betul tu...klu yg mmg dh kena byar hari2x,free sehari pon terasa best ye dh... :)

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...