Thursday, 28 March 2013

Yang Terakhir

Lokasi 'outdoor photoshoot' : Pantai Rambah, Pontian, Johor.

Alhamdulillah...terasa sangat lega. Majlis perkahwinan adik bongsu saya dah pun selamat berlangsung pada hari Ahad lalu. Nikah dan kenduri pada hari yang sama. Sebelum tu, saya mohon maaf ya sebab tak menjemput korang. Kalau ni majlis saya senanglah nak menjemput semua. Saya cuma menjemput Kak Zakie sebab rumah orang tua kami tak berapa jauh, sayangnya Kak Zakie tak dapat hadir. 

Untuk majlis perkahwinan yang terakhir ni, saya yang jadi jurugambar. Memang nampak pelik sebab saya jurugambar tanpa kamera DSLR. Selain boleh jimat kos, ada beberapa lagi alasan lain kenapa saya yang diminta untuk jadi jurugambar. Cuma kalau dengan saya, memang takdelah gambar dengan gaya-gaya yang tak sesuai untuk tontonan umum tu.  


p/s: Cuma jadi jurugambar je pun boleh sakit kaki tau, letih punya pasal harini baru nak update blog.

20 comments:

  1. alhamdulillah..selesai sudah..xpe lah tak guna dlsr pun...janji cantik =)

    ReplyDelete
  2. Tahniah buat adik.. seronok dan lega kan wp penat giler..

    ReplyDelete
  3. cantik jugak gambar..pndai edit lg cantik walau tnpa dslr :)

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah..selesai dah semua yer utk adik kak ujie :) tanpa dslr skrg ni pon cantik dh...skrg plg penting pandai edit or tak..hihihi ;) rehat dulu ye kak..cian pnat..

    ReplyDelete
  5. kak ujie mmg suka amik gmbr kan? asah2 lagi...bakat ada dh tu...hehe :p

    ReplyDelete
  6. cantik dah 2..jd photographer sendiri lg jimat kos kan..lepas 2 edit jer bg lg cantik.. ^_~


    p/s: masuk kat fon akak?aeyh anehnya..hehe..yna pm dekat fb jer xtaw plak masuk kat fon..tu pun yna tgok akak wish bday kat wall fb k.niza romli..lama dh yna add akak akak tp xapprove pun..huu..hehe

    ReplyDelete
  7. MUN:
    Mun pun dh kenal akak kn..mmg suka amik gambo pdhal ada kamera cikai je.

    PRETTYWRITE:
    Ya allah.. Akak ingatkn sape, tu tak approve. Nama lain..

    ReplyDelete
  8. owh..akak ade wedding rupanya...patut laa dah beberapa hari tak update blog..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. kamera tak penting, yg penting pandai cari angle cun..seseorg pernah ckp kt saye..hehe

    ReplyDelete
  10. EHEM3, AKAK SAYANG! PERLI ROS KE TU SAKIT KAKI TU? HIHIHIHI :D

    ReplyDelete
  11. ROS:
    Sape makan cili dia rasa pedas!

    Eh..takle. Kebetulan pulak kann..

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah, selamat jadi suami isteri..moga diberkati Allah selalu..
    cantik gambar tu..mana gambo pengantin..nak tengok sikit. :)

    ReplyDelete
  13. selamat pengantin baru buat adik kak ujie :)

    jadi jurufoto memang memenatkan, lagi2 kalau guna dslr.. berat.. fuhh~ :D

    ReplyDelete
  14. xpe takde dslr pun..janji teknik bergambo ..tu yang penting...

    best nyer tengok budak2 berlari....
    gambo pun comel

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah, terbina sebuah lagi masjid di bumi Allah ini. Semoga nanti bertambahlah lagi umat Muhammad..

    ReplyDelete
  16. Ujie...biar betul pic atas tu awak yg shoot. W/o DSLR? Sy tabik spring utk awak. Sy igt, awak cilok kat google. Ctk! Gojes!

    ReplyDelete
  17. TIHARA:
    gambar pengantin tak dpt izin, keluar gambar anak2 sedara je lah ni..

    HANAMIKO:
    dah penah try, mmg berat. tu yg takde keinginan nak dslr.

    EITA:
    anak2 sedara akak le tu, saja bwk utk outdoor p/shoot. turun keta je sibuk berlari.

    FARA:
    ni yg takleh tahan nak senyum lebar2 ni Fara..

    ReplyDelete
  18. wah dah boleh buat part time ni kak ujie..share la sikit gambar pengantin:)

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...