Saturday, 30 March 2013

Buah Tangan : Toblerone


Harini jiran buat majlis kahwin untuk anak perempuannya.
Dapatlah buah tangan coklat Toblerone, satu dah makan tinggal lagi dua.
Baru sekali ni jumpa orang bagi coklat Toblerone sebagai buah tangan majlis kahwin.
Ringkas, sedap, hampir pasti takde yang buang.
Tapi kos lebihlah kan...

Untuk majlis kahwin adik saya hujung minggu lalu, 
kami bagi air kotak dan sebungkus kecil biskut Lee.
Dan untuk saudara dekat ada tambahan nasi berlauk (biasa sebut 'BERKAT').
Biskut Choco Chips keluaran Lee tu jadi pilihan sebab kilangnya dekat dengan rumah mak.


19 comments:

  1. anak sedara selalu bawah balik coklat ni....ita plok jenis yang kurang makan cokelat..ada lah duk bertapa dalam peti....


    taki kisah apa saja cendehati...janji ikhlas...dan tak membazir..


    best tu kilang biskut dekat dengan umah..leh beli borong..

    ReplyDelete
  2. yang penting ikhlas nk bagikan....tp elok le bg benda yg org xkn buang...:)

    ReplyDelete
  3. EITA:
    Laa..meh bg kat akak je lah. Keras le dok dlm peti je..^___^

    AISHAH:
    Betul..

    ReplyDelete
  4. simple...

    kilang choco lee, sis ujie kg di BP ker?

    ReplyDelete
  5. Assalam ujie.memang tak pernah jumpa lagi orang bagi toblerone

    ReplyDelete
  6. TP:
    tak, kat Pontian. Tapi mmg kilang biskut Lee ada kat BP dan Pontian.

    ACIK:
    Kann..tak pelik tapi tak penah jumpa lg.

    ReplyDelete
  7. sedap coklat toblerone ni..sekarang saya suka coklat bounty tapi payah nak dapat :)

    ReplyDelete
  8. masa saya pergi kursus etiket protokol... penceramah tu siap bagi ceramah topik berkaitan gift untuk majlis kawin zaman sekarang... katanya

    'bunga dan telur itu adalah warisan orang melayu. Bunga dan telur itu juga melambangkan lelaki dan wanita, kenapa kita sebagai orang melayu perlu melupakan warisan, adat & budaya kita'. Bila difikirkan balik ada betulnya kan..

    ReplyDelete
  9. mmg sedap coklat ni...simple je dia balut ;)

    ReplyDelete
  10. Coklat tu memang favourit JR. Masa istri kerja di Langkawi dulu hampir setiap minggu mesti dia bawa balik coklat. Nasib baik dia kerja di Langkawi cuma 2 tahun, jika tak, mungkin lama2 boleh dpt kencing manis....

    ReplyDelete
  11. coklat ni sekarang ada yg dalam pek kecil2.. sedapp.. cuma manis sikitlah bila ada rasa gula-gula dalam tu...

    ReplyDelete
  12. ujie: Oooo Poland hehehe....mati2 ingat kat BP tadi

    ReplyDelete
  13. wah simplenya doorgift ni ..tapi harganya complex la kan?hehe..kalo kenduri kat kampung bg gula2 jer murah yg penting banyak..haha

    ReplyDelete
  14. MYSTORYPIC:
    tapi kalau saya yg dpt bunga telor, confirm masuk tong sampah..amik telor je. tak minat nak simpan.

    TP:
    Poland? okla tu dari Pontianak.

    PRETTYWRITE:
    mcm akak dulu le..bg gula2 je. ^_^

    ReplyDelete
  15. cokelat fav saya nie..hehehe..nak satu kak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  16. wah ni boleh dianggap mewah ni..tak pernah jumpa lagi kenduri bagi toblerone

    ReplyDelete
  17. jiran saya bg coklat ni jugak tym anak die kawen..beli dekat langkawi waktu pergi rombongan menikah..tp die x ikat reben ke pape lansung, die ckp better berhabis tuk mknan drpd bekas(plastik,beg,reben dll.)..

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...