TERKINI di Almari Baju Aisyah :

Tuesday, 5 February 2013

Cara Nak Dapatkan LIKE Banyak


Dulu-dulu ingatkan semua LIKE yang terlampau banyak pada entri blog, Fb status dan Fb page adalah asli. Rupa-rupanya boleh bikin. Macam ada seorang blogger tu bagitau (lupa sape), dia pun mula-mula buat gitu. Sekali orang tekan LIKE, terus jadi 10. Tapi lepas tu dia dah tak buat, rasa tak jujur. Sekarang ni orang sibuk pulak nak ada LIKE banyak-banyak kat Fb status / Fb Page melalui cara yang tak jujur (auto like).

Memang betullah tu kan. Buat apa nak menipu cuma untuk dapat rasa bangga dan gembira. Sebenarnya kita akan lebih gembira dan rasa puas bila dapat LIKE yang asli. Biarpun sedikit cuma. Dan jangan lupa, menipu itu mendatangkan dosa! 


p/s: Maaf jika ada yang terasa. Sekadar menulis sebuah kebenaran.

17 comments:

  1. cuma mereka yang begitu dahagakan perhatian je akan buat benda tak jujur macam ni. adui...

    ReplyDelete
  2. Tak banyak pun takpelah... :)

    ReplyDelete
  3. mcm ni pun ada....hailah mcm2!

    ReplyDelete
  4. zaman IT, tapi konsep nak bangga diri tu tetap ada..cuma cara persembahannya berbeza.....nak LIKE byk, nak banyak FOLLOWER...

    ReplyDelete
  5. bagus ni ingatan tuk semua juga

    ReplyDelete
  6. betul2..dulu mmg pelik mcmna la dorang ni boleh dapat like byk2..rupanya ada caranya ye..tak best la gitu..tak ori...hihi

    ReplyDelete
  7. ct prnh gne untuk naikkan like fanpage jualan..hehehe...tp xjd pon..tipu je..trus ct buang..huhu..

    *trasa ckit je..hehe...sbb rmai dok post psl benda ni, sje nk try2 :D

    ReplyDelete
  8. betul kak..kita boleh dapat 1000 like tapi realitinya hanya 2 orang je yang like..bagi sy tak ada apa yang mampu dibanggakan kalau buat macam tu..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. Memang ada org gila LIKE, tapi ada ke faedahnya...

    ReplyDelete
  10. lor..ada trick nya rupanya..yna pn tepikir2 gak mcamana la bleyh dpt like bepuluh ribu kan..tp 4 biznes purpose maybe boleh trme wlupn mcm xjujur..ki3..

    ReplyDelete
  11. tak faham apa faedahnya kalau dapat like banyak -.-

    ReplyDelete
  12. Ini mungkin org bleh guna untuk join contest kot. Kan banyak contest kat FB yg perlu dpt banyak like utk menang. Sebab tu la saya tak suka join contest yg dinilai berdasarkan like yg banyak. Sebab kiteww tak femess.

    ReplyDelete
  13. huhuhu..like palsu, tak mo la..

    ReplyDelete
  14. dok kejar sangt like tu apa la dapatnya..macam tipu diri sendiri je..

    ReplyDelete
  15. Xpernah tau plok ada auto like..
    Nk mnipu buat apa lh...x dapt apa pun

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...