TERKINI di Almari Baju Aisyah :

Tuesday, 1 January 2013

Saya Sudah Cukup Baik!

Selamat Tahun Baru 2013 untuk korang semua...
Bila sebut tahun baru (tak kiralah ikut tahun Hijrah atau Masihi),
mesti tak lari dari perkataan 'PERUBAHAN'.

Berubah itu perlu, kerana TIADA istilah 'Saya sudah cukup baik!'..takde apa nak ubah.
Dan nak berubah ke arah kebaikan tu bukan senang tau, perlu ada semangat juang.

Saksikan video berikut, moga memberi motivasi buat kita bersama...

(sebuah lagi video oleh Iproduksi)

14 comments:

  1. itu lh kn.tiap kali masuk taun berazam tapi tulah tak lepas jugak...

    selamat thun bru...

    nk tgok video xleh..x tahu nape..u tube dlm phone xmboh kuar

    ReplyDelete
  2. saya masih belum cukup baik.. :( walaupun org sekeliling kata saya baik

    ReplyDelete
  3. Selamat Tahun Baru...
    Nice Video..susungguhnya DIA lah Maha pengampun lagi Maha mengasihani..~

    ReplyDelete
  4. Happy New Year 2013 kakakkk! apa azam baru? :)

    ReplyDelete
  5. tiap kali tahun baru ada je azam baru... tak sampai tengah tahun dah lupa... hihihi

    ReplyDelete
  6. Azam tahun baru? JR tak pernah berazam pun....

    ReplyDelete
  7. happy new year :)

    bagi saya, hari hari bila bangun tido saya ada azam baru..semoga lebih baik dari hari sebelumnya..:)

    ReplyDelete
  8. sayang tk dapat nak tgk..limit abes..btw memang susah nak berubah jadi lebih baik...dulu selalu fikir pandangan orang, sekarang kena fikir diri kita milik siapa sebenarnya kan..
    bagus entry ni...selamat tahun baru ujie :)

    ReplyDelete
  9. X boley play la plak.. Nanti aku tgk...

    Hari ini lebih baik dari semalam..

    ReplyDelete
  10. Tak dpt tgk la video tu.

    *Dr Zakir Naik kata tak perlu wish Happy New Year sbb kita dah already celebrate awal muharram lebih awal. Apa pendapat ujie?

    ReplyDelete
  11. bak kata omputeh..there's always room for improvement..cewah..

    tak dapat tengok videonya T_T

    ReplyDelete
  12. ROS:
    azam akak? hehe..mcm takde je. Tapi tiap hari berazam nak buat itu..buat ini..

    LYD:
    setakat pengetahuan saya, tak salah nak wish (sbb kita guna gak kalendar masihi ni). Yg tak sesuainya bila kita sibuk2 nak raikan kedatangannya, sbb ia bkn apa2 yg istimewa dlm Islam.
    Allahu A'lam.

    RAI:
    yup..tiap hari, hari baru utk buat perubahan. :)

    ReplyDelete
  13. berubah... :) bek..hrap makin hari kita akan sentiasa menjadi lbh baik..

    ReplyDelete
  14. thanks 4 sharing kak..setuju dengan apa akak cakap..kita tak pernah cukup baik untuk berubah ke arah sesuatu kebaikkan..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...