Friday, 23 November 2012

Langit Pagi Nan Indah!

Tika hati rasa gusar, pandanglah langit nan indah.
Ada rasa ketenangan di situ...saat menikmati alam ciptaan-Nya.
Aduhai langit pagi nan indah!




Gambar diambil pagi semalam sekitar jam 6.50am - 7.10am.
Diambil guna kamera handphone Samsung, kemudian dicantikkan guna PhotoScape.


30 comments:

  1. syukur, berbahagialah bagi mereka yang berpeluang menikmati pemandangan sebegini.

    (rumah aku, yard belakang pun dah takde rumput)

    ReplyDelete
  2. SM:
    Berpeluang kejap je ni..lusa dh nak balik kota batu semula. :(

    ReplyDelete
  3. cantik...ciptaan Allah..
    pandai kak ujie edit mengedit ye

    ReplyDelete
  4. Subhanallah... cantiklah Ujie. Pandai Ujie pilih lokasi nampak macam gambar yg selalu ada kat kalendar kakak tengok.

    ReplyDelete
  5. dgn tgk keindahan alam mmg blh tenang..kebesaran Allah menciptakan semua itu utk memberi ketenangan bt kita :)

    ReplyDelete
  6. Subhanallah. Cantiknya gambar2 itu. :)

    ReplyDelete
  7. bestnyaa...subhanallah..cantik sungguh..

    ReplyDelete
  8. wak pon sukak amek gambar sunrise pepagi.. tapi kat pantai mana ni mbakyu?? chantek tuu

    ReplyDelete
  9. Masih kat Ganu lagi... wah lamanya...

    ReplyDelete
  10. ZEE:
    kalo tak edit kurang sikit cun nya..:)

    KAK ZAKIE:
    Kebetulan..sudut & awan pulak cntik.

    AYUT:
    rasa ilang jap apa2 problem..

    WAK GELAS:
    Nk amik sunrise..tapi blm berjaya.
    Ni kat pantai Kg Rhu Tapai, Setiu.

    MIE:
    Masuk minggu kedua. Insya Allah ahad ni baru balik rumah. Tak penah lama gini sbnrnya..

    ReplyDelete
  11. cahaya dilangit yg sangat cantik...subhanallah.saya blm berkesempatan melihat sunset atau sunrise in real..

    ReplyDelete
  12. Cantik nye pix waktu pagi tuuuuuuuuuuu TENANG~!

    ReplyDelete
  13. cantik....

    ALhamdulillah kerena kita masih di bawah LindunganNYa..

    ReplyDelete
  14. cantik view tu..subhanallah :)

    k.ujie holiday ke blk kg?hehehe..

    sihat ke?sorry lama xjenguk2..hehee..ira terlupa dunia blogging hihihi..

    psss : Ira suka benda yg cutee hee jd benda2 y teliti ni nak tak nak kena la wat sbb nak jdikan dia cutee hehe :p

    ReplyDelete
  15. J/IRA:
    Dua2 bukan..akak ikut suami kerja kat T'ganu.

    Takpela..ira kan baru jd cikgu..kena beri tumpuan lebih. Ada masa baru blogging. :)

    ReplyDelete
  16. cantiknya kak ujie! ada bakat jadi potograper nih :)

    ReplyDelete
  17. subhanallah, cantik pemandangannya..:)

    ReplyDelete
  18. Sunray tu mmg mcm tu ke? Saya suka sun ray. Sbb rasa mcm ada cantik dan mengkagumkan sangat.

    ReplyDelete
  19. alhamdulillah kt hidup dinegara yg aman.. dapat melihat keindahan diawal pg dgn cantik....

    ReplyDelete
  20. Maha suci Tuhan mencipta segala yg indah utk kita nikmati...

    ReplyDelete
  21. Nice editing Ujie...Mmg tenang bila memandang langit yg terang...

    ReplyDelete
  22. MUN:
    thanks! mmg minat keja amik2 gambo gini. tapi tak sampai tahap beli dslr.

    LYD:
    fenomena pd gambar yg kedua tu, saya tak tau apa. kedudukannya bertentangan dgn sunrise (gamba 1st).

    M:
    takde major edit pun, cuma klik 'auto level' & 'auto contrast' pd Photoscape. :)

    ReplyDelete
  23. as salam

    nice capture n edit..best jugak ey macam g holiday,hanimun gitu:)

    ReplyDelete
  24. beruntung dapat view sunrise yg cantik tepi pantai. Buat gb rasa nak pegi bercuti je. :)

    ReplyDelete
  25. gambo yg atas tu comel sangat....

    ReplyDelete
  26. subhanallah... cantik sangat gmbr langit yg akak ambik ni.

    ReplyDelete
  27. x pandai nk edit2.. (malas snanyer nak blajo.. kikkiki) huhuuh..
    pandai k.ujie ek.

    ReplyDelete
  28. SubhanaAllah cantiknya keindahan yang ciptaNYA...

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...