Monday, 1 October 2012

Rimas!

Asal terjumpa je sibuk promote join MLM.
Asal terjumpa je tanya nak join tak?
Takde perkara lain ke nak dibualkan sebagai kawan.
Kita ni KAWAN tau!

Saya dah lama tau awak join MLM tu,
Awak dah selalu bagitau panjang lebar...
Awak perlukan downline.
Saya tau!

Lama-lama kita dah tak jadi macam kawan.
Kawan akan bertanya kabar,
Kawan akan bercerita perkembangan terkini diri,
Kita akan saling bertukar cerita.

Tolonglah..jangan jadi kawan yang merimaskan.
Kalau boleh saya nak elak terjumpa awak lagi.
Sebab saya dah cukup lemas dan rimas!

***************************************************

Nak ajak kawan join MLM (multi level marketing) tak salah. Kalau tak ajak mana kawan tu tau kan? Tapi jagalah ADAB dan PERASAAN seorang kawan. Borak je macam biasa sebagai kawan, sesekali tu selitkan pasal bisnes kita. Bagi brochure sekali, senang kawan nak fikir kat rumah. Tak perlulah tiap kali jumpa, dari awal sampai akhir cerita bisnes MLM semata. Kalau hubungan dah mesra dan rasa selesa, biasanya kawan dengan mudah sudi tolong jadi downline.


**Kalau sudi, jenguk-jenguk blogshop saya & Tihara. KLIK pada banner kat sebelah ya!**

21 comments:

  1. jenis saya kak, ckp lepas je..biar dia tahu.

    eh, dah jadi rakan kongsi plak kakak berdua ni. baguih3 :)

    ReplyDelete
  2. eheheh!!!mmg pn merimasknkn?uhuhuh!!

    ReplyDelete
  3. NIZA:
    tak dpt ckp lepas, ni yg terlepas kat blog. utk ingatan semua jugak.

    takde la rakan kongsi, cuma exchange banner utk manfaat bersama. :)

    ReplyDelete
  4. memang rimas...

    perangai ita kalau boring dengar kawan membebel....diam je...sambil wat muka bosan..

    ReplyDelete
  5. betul..
    kdg2 rimassss...
    huhuuh..
    seboleh2 cuba nak pengaruh kita..
    huuuu... sikit2 dah ler..
    nnti kita pandai le cari dia if kita perlukan.. tul x?.. hee

    ReplyDelete
  6. Setuju tu, tak salah mencari rezeki.. tapi kalau dh bertahun2 tak jumpa tiba2 dtg jumpa dgn tujuan nk ajak join benda mcm ni tu nampak bebeno xikhlas berjumpa kan? xD
    Nampak je lah.. niat di hati Allah je yg tahu ^_^

    ReplyDelete
  7. mmg meluat jugak kalau setiap kali cakap pasal MLM je...just cite sikit2 dah le,kalau kita minat xpe jugak...huhuuu.
    kalau saya pun rasanya xsmpai ati nak sound direct...

    ReplyDelete
  8. saya pun bosan dgn kawan mcm ni. jumpa dan cari kita utk jadi downline dia. Pernah seorg kawan yg terpisah sejak form 3, tiba2 berkunjung ke rumah pada hari raya. ingatkan nak dtg ziarah rupanya nak promote join MLM.Ukhwah dilacurkan demi keuntungan peribadi.

    Wah ada blogshop ujie skrg ni,

    ReplyDelete
  9. betul tu kak... rasanya kalau dok ulang benda yg sama mmg rimas sesangat nak2 plak MLM. kawan pun dah takde maknanya kan...

    ReplyDelete
  10. memang merimaskan macam tu...
    mcm kawan hubbylah...datang jauh dari KL..kol hubby katanye nak ajak minum...tup2..nyelit plak tentang MLM..bukan sekali jer..banyak kali dia ajak hubby jd downline dia..tapi lily tak bagi...

    ReplyDelete
  11. ciktomb pn ada kwn yg jenis memaksa...asyik duk promote mlm je..bila bg alasan xde duit..dia ckp ala rhb easy kan ada..mudah je thumbnail pastu 10 minit terus dpt duit...isshh ingt pnjm duit free2 je..ada interest...

    ReplyDelete
  12. sy pun sama mcm k.ujie,jenis x sampai hati nak cakap depan2 yg kita ni dh boring ngan cerita2 MLM dia tu..nak jaga hati punya pasal last2 kita yg mkn hati,hubungan pun jd hambar

    ReplyDelete
  13. klau pasal MLM..mmg dr rapat pn bole putus kawan..haha

    ReplyDelete
  14. EITA:
    akak pulak..terangguk-angguk je lah!

    LIA:
    betul, akak ckp gak..kalau minat nnti cari dia. tapi tulah..

    E&E:
    haa, kes gitu mmg jadik kat suami. mmg geram rasanya.

    AISHAH:
    kesian nak sound..org cari rezeki.

    SHAMEEL:
    terus jadi serik dgn kawan gitu kan..mmg penah jadi.
    *sebenarnya dah lama gak ada blogshop, tapi malu2 kucing nak hebahkan kat kwn2 blog. ^_^

    IZAN:
    yup..hilang nilai kawan.

    LILY:
    elok gak lily tak bagi, takut suami join sbb kesian kat kwn bkn sbb betul2 nak join. rugi jadinya.

    CIKTOM:
    hmm..betullah. siap boleh tlg arrange lagi. Dgn org gini, kita mmg takleh bg alasan.

    SHAHZEE:
    kita tak mo la hubungan jd keruh. tahan telinga + hati jelah. :(

    CK:
    hehe..nampak ok tapi sbnrnya dah putus.

    ReplyDelete
  15. Kena ada caralah walau nak cari downline tu kan. Kalau ditujah berkali-kali memang rimaslah.

    ReplyDelete
  16. betul tu ujie mau hilang kawan asyik dok cite MLM..

    okk... nnt sy klik singgah... ke blog shop tu..

    ReplyDelete
  17. tks for yr support yer, sgt2 KA hargai sgt2 mcm ni

    ReplyDelete
  18. dulu time stdy selalu ikut orang join mlm.labur duit itu ini,habuknya tkde..

    dulu2 memang tak tahu apa2.hehe

    ReplyDelete
  19. WS:
    Elokla dh dpt pglmn..sbg pnduan akan dtg.

    ReplyDelete
  20. betul tu kak..tak hoin downline tak semestinya kita bukan kawan dia gak kan??kadang2 sy pelik bila ada orang sanggup tak nak kwan sebab bila dia ajak masuk MLM tapi kita tak nak..heheh

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  21. Saya pun x minat multi level ni...kalau jual baju kat uptown Meniaga Larut Malam haaa yg tu boleh :)

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...