Tuesday, 23 October 2012

Dutch Lady Chocolate Drink

Sumber: Fb DutchLady

Minuman coklat yang mengandungi susu tepung ni merupakan produk terbaru keluaran Dutch Lady. Saya dapat tahu pun dari blogger Cahaya Kemuliaan. Terus mencari kat pasaraya hujung minggu lalu, sebab saya memang peminat susu keluaran Dutch Lady terutamanya 'Fresh Milk'. Saya beli pek 900gram dengan harga RM17.90. Tak pasti ni harga promosi atau harga biasa.

Yang menariknya, ia boleh diminum panas atau sejuk dan tak perlu tambah gula atau susu lagi. Mudah sangat nak sediakannya, cuma campurkan ia dengan air panas. Kalau nak yang sejuk cuma gunakan air suam dan tambahkan ais. Setakat ni saya cuma buat untuk minuman panas. Rasanya? Memang sedap! Rasa coklat berlemak dan manisnya macam minum susu tepung penuh krim tu (maksudnya tak manis sangat). Minuman coklat Dutch Lady ni memang pilihan yang baik bagi mereka yang tak suka minum susu. 

p/s: Promo macamlah dapat bayaran daripada Dutch Lady kan. Tapi benda menarik harus dikongsi!

22 comments:

  1. Lily ada beli baru² ni..sebab tgk promo kat TV macam best jer...memang sedap..lily suka buat yang sejuk...

    ReplyDelete
  2. LILY:
    tak perasan pulak promo kat tv..jarang tengok tv sbnrnya.

    ReplyDelete
  3. Sy mmg dah lama niat nak beli. Tp bile smpi mall, lupe terus nak beli. Asik pk nak cri brg dapur je. Insya-Allah, gaji t ms belanja brg dapur, mmg sy tuju dulu susu ni. Heee!

    ReplyDelete
  4. Anak-anak kakak yg duduk di asrama kakak sentiasa bekalkan air kotak susu dutch lady juga. Tapi sebab dah biasa minum yg susu biasa belum lagi try perisa coklat. Biasa kakak beli ikut kehendak mereka.

    ReplyDelete
  5. Oo.. sedap ek yang ni? Boleh try nanti. Saya pun mcm ujie. Selalu beli susu UHT Dutch Lady sebab saya tak suka sgt minum susu tepung. Dia ada bau pelik. Kalo ujie kata sedap, boleh le saya try.

    ReplyDelete
  6. ayut jrang minum susu...nk mnum blik la nnt :) ni pon choc...ada rasa..best jugak..

    ReplyDelete
  7. as salam,

    saya pun tak perasan promo kat tv tu..duk perasan promo kt nuffy ada..rasa mcm nk bel ritu tp terlupa..nk torai lah nanti :)

    ReplyDelete
  8. LYD & TIHARA:
    kalo takut tak sdp kat tekak korang..boleh try pek kecik dulu. :-)

    ReplyDelete
  9. waaaa segan nye kak ujie siap tag..
    eh saye pnye beli pek kecik ritu, dh nk baes pn..hehe

    ReplyDelete
  10. hehe walaupun na x minum susu nana tetap akn sokong org yg minum susu sbb susu itu berhasiat ;))

    ReplyDelete
  11. hehe...btul tu kak..sy bukan peminat susu pun tapi kalau beli susu sy akan go for chocolate rather whan susu yang putih tu..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. izan dah nmpk masa pegi jj hari tu. tapi tak terfikir plak nak rembat satu. sedap ye kak... harus beli nnti ni.

    ReplyDelete
  13. kak ujie... una suka sangat minum susu tak kira cap apa pun asalkan susu yang halalan toiyiba gitu... haha.. aci ke bagi komen camni kak ?? hehe

    ReplyDelete
  14. owh...! saya lg suka minum kopi super power ^___^

    ReplyDelete
  15. dah lama tak minum susu ....kalau sedap boleh jugak beli...

    ReplyDelete
  16. CK:
    jgn segan2..:)

    CIKUNA:
    aci2 bukak pintu..tau lagu ni? hahaa

    ReplyDelete
  17. eh baru tahu ni, tak perasan pulak ada produk terbaru...ketinggalan...nak cari le nanti...:) selalu beli yang dalam botol or air kotak...

    ReplyDelete
  18. rasa sama macam yg dalam botol x?sebab sy selalu beli yang dalam botol tu je

    ReplyDelete
  19. minum susu bgs untuk kalsium kan...
    tak pernah minum untuk diri sendiri.. anak sy minumlah ... tp yg budak² punyer 4-6 tahun

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...