Wednesday, 12 September 2012

Our Precious Peatlands

Kepada korang yang ada kamera canggih tu, serlahkan bakat korang!
Sertai pertandingan ni...masih ada masa sampai hujung bulan.


Pertandingan Fotografi "Our Precious Peatlands"
1 Julai 2012 - 30 September 2012

Pertandingan ni diadakan untuk meningkatkan kesedaran terhadap TANAH GAMBUT di Asia Tenggara dan komuniti yang tinggal di dalam dan di persekitarannya. Terbuka kepada warganegara yang berusia 18 tahun ke atas. Setiap foto hendaklah diambil dari tanah gambut di Asia Tenggara sahaja.

Hadiah wang tunai ditaja oleh UN International Fund for Agriculture Development (IFAD) & Global Environment Facility (GEF) & European Union (EU).

Berminat? 
Sila KLIK DI SINI untuk keterangan lanjut ya.


p/s: Walau kamera saya tak canggih, tapi ada hati nak masuk gak. ^_^

16 comments:

  1. photographer2 mesti xlepaskan peluang ni...

    ReplyDelete
  2. kamera sy lg la x canggih k.ujie hehehe setakat nak amik gambar bodo2 boleh la hehehe

    ReplyDelete
  3. Assalam Ujie..acik kamera yang tak canggih pun x de..dah rosak..belum berganti..

    ReplyDelete
  4. Ujie kena masuk contest ni... Kat Pontian tu banyak kawasan tanah gambut...

    ReplyDelete
  5. Kemre tak canggih bleh masuk ke Ujie? Pastu nak amik gmbr tanah gambut? Saya ni macam tak kenal je tanah gmbut. Tapi boleh la try kalo sempat nanti insyaAllah.

    ReplyDelete
  6. SHAHZEE:
    manatau gmbr yg kita rasa bodo tu sbnrnya bernilai tinggi? :-)

    ACIK:
    kamera anak akak ada kn..okla tu kak.

    MIE:
    kat BP pun ada tnh gambut gak..kamera en.mie pun canggih dah..apa lg?

    LYD:
    ikut syarat..boleh je kamera apa pun asal digital sbb kena upload gmbo utk submit.
    Tnh gmbut tu..kenalah lyd buat research kat mana ada. kot2 ada rezeki kamera baru Lyd tu kan..^_~

    ReplyDelete
  7. Kakak lagilah camera compact dari dulu hingga kini kalau tengok malu - sebab itu qualiti gambar kakak just nak sedapkan mata memandang. Quality tak ada.

    Kakak rasa Ujie boleh cuba. No harm kan...

    ReplyDelete
  8. ada dslr tapi bukannya pandai nak guna pun... liya kalau snap gambar pun guna mood auto je senang.. daddy qalesya selalu kata baik guna camera biasa jer hahahaha...

    ReplyDelete
  9. teruja nak masuk tapi huhuhu..kamera tak canggih

    ReplyDelete
  10. KAKZAKIE:
    terima kasih atas dorongan..:)

    LIYA:
    sebab tu saya fikir byk kali nak beli dslr (selain kosnya).

    CK:
    time ni la nak mahirkan..

    EITA:
    takpe, kamera canggih bkn syarat.

    ReplyDelete
  11. ramai la terjah tanah gambut nanti.. hehehe..kat bp dgn pontian banyak kawasan tanah gambut kan..hehehe..

    ReplyDelete
  12. kalau ada DSLR ni.. memang nak join ni... hehe

    ReplyDelete
  13. teringin plak nak ada DSLR ni..
    huhuuu

    ReplyDelete
  14. nie... sy confirm xleh join, hehe..

    srh la achie or Hani-chan (Hanamiko Sakura) yg join, ngehehe.. XD

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...