Wednesday, 26 September 2012

Bukan Tak Mau Tinggal Komen..

Akhir-akhir ni saya dapati yang saya tak boleh nak komen pada blog yang menggunakan 'word verification' (WV). Sebelum ni memang takde masalah langsung. Entah apa sebabnya, walau dah berulang kali cuba tetap tak lepas. Masalah ni saya mula perasan bila nak tinggalkan komen untuk entri terbaru di blog En.Mie. Tapi akhirnya masalah selesai bila blog En.Mie dah tak gunakan WV ni lagi.

Untuk blog lain yang masih guna WV ni, maaf ya..bukan tak mau tinggal komen tapi memang tak lepas. Mungkin ada yang tak perasan blognya guna setting begini, sebab pemilik blog memang tak nampak WV ni bila dia sendiri yang nak tulis komen. Jadinya korang boleh check atau ubah setting dengan cara berikut:

Settings ---> Posts & Comments ---> Show word verification ---> pilih 'No'


*Tanpa WV ni lebih mudah kawan-kawan nak tinggalkan komen dan lebih banyak yang rajin memberi komen di blog kita*

24 comments:

  1. betul2.. kdg2 ia melecehkan kalu nak komen..
    err.. rasa dah ubah dah setting dulu.. tlg gitau yer kalu ia masih ada.. heh..

    ReplyDelete
  2. LIA:
    don't worry..blog lia bebas wv.

    ReplyDelete
  3. taip2 komen panjang lebo tetiba nampak wv..ok terus pangkah...
    sorrryyyy

    ReplyDelete
  4. asssalam ujie..memang betul..acik pernah tak putus asa cuba jugak sampai 6 kali baru lepas

    ReplyDelete
  5. kalau ada tu bercinta la saya nak tinggal komen..maklumlah.. matanya tak berapa nampak :P

    pernah max sampai 4 kali je.. lepas tu give up..hahaha

    ReplyDelete
  6. Selalunya blogger baru ni, tegur je la..mmg susah nak tengok WV tu..agak leceh! huhu

    ReplyDelete
  7. blog sy ok kan kak ujie?dah check setting ari tu harap2 xde la wv bagai..

    ReplyDelete
  8. faktor internet yg buat x komen blog guna wv...

    ReplyDelete
  9. eh blog saya ade tak.. kut la new interface ni dia tuko semula setting tu..nak kena check ni..memang maleh kan nk taip wv ni..

    ReplyDelete
  10. WV nie menguji kesabaran sebelum membuat komen ujie hihi... kadang 3-4 kali baru lepas kan:)

    ReplyDelete
  11. TQVM Ujie highlight blog skema saya... :D

    ReplyDelete
  12. dlu buat sbb xlarat delete spam..tp sbb de close fren nk komen..so xpe la..delete je la spam2 tu..

    ReplyDelete
  13. CHEQNA:
    ehe..membazir idea je ya..

    ACIK:
    nasib lepas gak lepas 6kali!

    RAI:
    matanya tak berapa nampak..mcm ayat cite p.ramlee. ^__^

    DR:
    penah gak tegur..
    tapi kes kali ni mmg langsung tak leh nak tinggal komen, camne nak tegur.

    SHAHZEE:
    blog zee..OK!

    KHAI:
    a'ah, intenet lemau asik nak refresh wv tu mmg letih la.

    TIHARA:
    tekezut gak tadi masa komen blog tiha. Takde wv, cuma kena main kira2..^_^

    KAKZAKIE:
    bersabar di alam maya eh..

    MIE:
    :)

    CK:
    yelah, asalkan kwn nak komen mudah kan.

    KARUKORD:
    tak, blog awak bebas wv.

    ReplyDelete
  14. yg ini KA setuju , no verification please

    ReplyDelete
  15. Tak suka bila ada verification..leceh..

    ReplyDelete
  16. kak rai ok lagi cuba smpai 4kali...sy sekali je kalau failed terus pangkah...serius sy mmg rabun teruk.

    ReplyDelete
  17. ye lah..kadang2 tu...tekan 3 4 kali pun xleh jugak nak komen..

    ReplyDelete
  18. betul...setuju sgt2. ianya sgt melecehkan

    ReplyDelete
  19. blog sy ade x?? xde takdekan.. sorry yer... sy jarang komen kat sini.. tp sy dtg baca ape ujie tulis.. masa terhad nak komen.. suke bw jer...

    ReplyDelete
  20. kalau asyik silap jer tai,...X laa kan..

    ReplyDelete
  21. Hahah ad smpai 5-6 kali pernah cuba utk tulis WV ni.. last2 saya tulis sekali dlm comment mntak dia buangkan xD

    ReplyDelete
  22. leceh kan bila ada WV ni... lambat pun ye...

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...