Friday, 20 July 2012

Ibarat Kekasih Yang Lama Menghilang

Sumber: Google

Esok...
Ramadhan datang lagi,
Mengubat rindu bagi yang menanti.

Ramadhan...
Ibarat kekasih yang lama menghilang,
Hadirnya melerai segunung rindu.

Bersyukurlah...
Andai masih sempat bertemu.
Luahkanlah segala rasa jiwa,
Kerana mungkin ini pertemuan terakhir!

-------------------------------------------------------------------------------------
Firman Allah, maksudnya:
"Pada bulan Ramadhan, diturunkan al-Quran yang menjadi petunjuk bagi manusia dan penjelasan daripada hidayah serta pembeza antara yang hak dan yang batil, maka sesiapa yang melihat bulan Ramadhan hendaklah ia berpuasa.
(Surah al-Baqarah : ayat 185)


Buat teman-teman,
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN!
Semoga kita kuat mental dan sihat fizikal untuk melakukan amalan di bulan Ramadhan.
Mohon maaf andai ada penulisan dan komen saya yang tak serasi di hati, tak sesuai/tersilap.

18 comments:

  1. slmt mnymbt ramadhan..saya pun mohon maaf klau ada slh n slp....;)

    ReplyDelete
  2. selamat berpuasa ujie...:). insya allah kita sama2 banyakkan amal di bulan ramadan :)

    ReplyDelete
  3. Selamat menyambut ramadhan ujie :D

    p/s: mak ayah tinggal kat kulai. Mak asal pontian, ayah pulak orang batu pahat..memang pure orang johor.. hehehe...

    ReplyDelete
  4. selamat berpuasa kak..
    mohon maaf kalau ada salah silap...

    ReplyDelete
  5. selamat menyambut ramadhan bt Ujie :) maaf jgk ats sgla kekurangan

    ReplyDelete
  6. Moga terus diberi peluang menikmati ramadhan dgn penuh khusyuk

    Selamat beribadah dan maaf juga dari kakak.

    ReplyDelete
  7. selamat berpuasa ...
    moga kali ini bukan ramdhan terakhir ...

    ReplyDelete
  8. Salam Ramadhan Al-mubarak..Moga ramadhan kali ini lebih baik dari sebelumnye...& diberkati amalan kite di bulan penuh barakah..

    ReplyDelete
  9. Salam ramadhan Al-Mubarak..:) template tukar lagi ke?

    ReplyDelete
  10. moga sempat bertemu esok..kita tak tau nafas kita sempat tak bertemu esok..wallahualam..

    selamat berpuasa ujie :)

    ReplyDelete
  11. excited nak smbut puasa tahun ni...hehehehe..

    slmt bpuasa kak ujie n suami :)

    ReplyDelete
  12. selamat menyambut ramadhan ...saya pun nak minta maaf ni..kot2 ada kata2 atau entry2 saya yang secara tak sengaja terluka kan hati ujie..
    maaf jugak kalau kadang2 tak luang kan masa untuk singgah blog ujie..keadaan kesihatan tak mengizinkan sebenarnya...

    ReplyDelete
  13. salam ramadhan kak ujie,...
    :)

    ReplyDelete
  14. k.ujie.. :)

    salam ramadhan al mubarak..maaf juga andai tersalah kata yea...

    semoga tahun ini lebih baik dari sebelumnya..mudah2 an..

    ReplyDelete
  15. ELIH:
    biasala..bosan mandang. ^_^

    TIHARA:
    tu la yg saya fikir. tp skrg (masa tulis komen ni) dah slmt merasa pagi 1 Ramadhan. Alhamdulillah..

    DIANA:
    syahdu betul ayat Diana la.
    takpe, faham situasi diana skrg.

    ReplyDelete
  16. salam ramadhan juga kak...

    syukur alhamdulillah kita bertemu lagi dgn ramadhan thn ni... izan pun nak minta maaf juga ye kak andai ada komen2 selama ni yg secara sengaja atau tidak mengguris perasaan dlm diam...

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...