Tuesday, 12 June 2012

Terapi Alam

Lokasi gambar: Merlimau, Melaka.

Tika jiwa bergelodak...
Marah, benci, sedih atau bosan.
Juga tika anggota badan terasa lesu...
Semuanya bagai lenyap,
Dirawat oleh terapi biru hijau alam!

23 comments:

  1. mmg ilang semua gundah gulana bile tgk gambar yg membawa ketenangan jiwa..biru dan hijau mmg mendamaikan..

    ReplyDelete
  2. sama juga bila tengok pantai yg luas terbentang...or air terjun yang menghempas, sungai yang mengalir tenang...memang betul2 terapi sambil ucap syukur banyak..sorry ujie lambat bw... :)

    ReplyDelete
  3. Sejuk mata memandang..
    jiwa pun terasa tenang..^^

    ReplyDelete
  4. Untung org yg duduk dkt dgn bendang. Tak stress lgsg. Mana taknye. Mata asyik meratah pemandangan yg indah mcm nie.

    =D

    ReplyDelete
  5. nak bermadah balik tak pandai la plak kak..so sy comment picture je laa sbb picture dia tu stylo!!!hehee

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  6. setuju! bila lihat keindahan alam ciptaan Allah.. hati yg resah gelisah pasti jadi tenang semula...

    ReplyDelete
  7. tu yang syok dok luar bandar ni kan :)

    ReplyDelete
  8. menhirup udara yang segar... bestnya..

    ReplyDelete
  9. kalo yana tiap2 hari tengok bendang rasa bosan jugak..suka tengok orang sibuk2..haha..tapi kalo nak release stress or nangis ke dekat tepi padang airport port yang baik..hehe pernah buat masa zaman jahiliah..menjerit kat sana..takder orang dgr..haha..

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. Dekat dengan rumah atuk saya.. =)

    ReplyDelete
  12. ct pon suke tgk keindahan alam :)


    *adik ct kt politeknik merlimau..hehe

    ReplyDelete
  13. Sama la Ujie. Saya bile tgk awan, tgk pokok2 hijau, hati rasa tenang dan damai sgt. Rasa rindu pada Allah pun makin tebal.

    ReplyDelete
  14. PRETTYWRITE:
    Hehee..kat tepi pdg airport..pglmn menarik tu yna.

    HAZMAN:
    Slalu la tengok sawah ya..

    CT:
    Skrg dpn poli tu dh maju..ada bndr baru.

    ReplyDelete
  15. assalm ujie..slah stu dari seronoknya berblog..dpat elihat gmbr2 pemandangan yng cantik2 diblog kawn2

    ReplyDelete
  16. TIBA² TERINGATKAN KG EMBAH.. TERINGATKAN SAWAH...

    ReplyDelete
  17. eyda suke gak tgk sawah... tenang sangat2.. tapi kat ganu skrg susah nk cari sawah T_T



    so pantai je la yang selalu dapat buat eyda hepi hepi hepi ^_^

    ReplyDelete
  18. EYDA:
    pantai pun terapi alam jugak..
    akak pulak mmg teringin nk dok tganu, lepak pulau..pantai..air terjun.

    ReplyDelete
  19. betul2...
    setuju sangat,,,
    rasa damai n tenang jer ngan terapi alam ni,,,'

    terasa nak bercuti plak.. hehee

    ReplyDelete
  20. bila rindu kg halaman tengoklah warna hijau yg damai, mcm padang padi atau ladang teh

    kalau tertekan lihat la warna biru , seluas langit dan laut.

    itu cara aku bila terasa depress sangat2. tak boleh juga barulah mengaji

    ReplyDelete
  21. cantiknya..sejuk mata memandang

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...