Wednesday, 13 June 2012

Pesanan Yang Unik

"Pesanan ikhlas: 
Urusetia Pembangunan Wanita, Keluarga & Kesihatan Kerajaan Negeri Kelantan"

Gambar ni saya ambil dari ipar yang berkunjung ke Kelantan masa cuti sekolah lalu.
Kenapa saya kata unik?
Sebab saya tak pernah lihat atau tahu ada pesanan sebegini daripada pemerintah.
Kalau ada pun, di masjid-masjid untuk menghormati masjid sahaja.
Pesanan ini sebenarnya menunjukkan prinsip yang dibawa oleh sesebuah kerajaan.
Jelas...prinsipnya mahu mewujudkan sebuah negeri/negara berlandaskan syariat Islam.
Juga ia menunjukkan keprihatinan sebenar untuk 'menjaga' wanita.
Alangkah baik kalau pesanan baik ini ada di banyak tempat.


p/s: Kalau rajin...bertandanglah ke blogshop saya. Ada link kat sidebar tu. Kalau korang ada blogshop jugak, boleh exchange link. ^_^

20 comments:

  1. Ujie, kalau kat Kelantan, iklan maya karin pun pakai tudung. Sama ada super impose atau mmg maya dipakaikan tudung tu tak pasti. Tapi tak nampak plak cacat celanya kalau iklan syampu atau pencuci muka menggunakan perempuan bertudung. Saya selalu mmbayangkan jika satu hari nanti Malaysia di tadbir oleh pemimpin yang benar2 Islam, semua iklan dalam TV, iklan deodorant, iklan losyen dah tak gunakan pompuan nampak ketiak. Alangkah syurganya suasana begitu kan?

    ReplyDelete
  2. yang bestnya, ada tulisan jawi kat atas tu.

    ReplyDelete
  3. LYD:
    itulah impian kita semua kan? mesti sedap je mata memandang.

    yg iklan pakai tudung tu, ada saya buat entri gak..masa lps g kelantan. tp yg iklan kat atas ni tak jumpa pulak.

    SM:
    itu pun keunikan jugak kan..

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah..sama2 doa pemerintah kita 1 hari adalah pemerintah yg betul2 mengamalkan islam..setju dengan lydsunshine..

    waah dah ada blogshop..yana dah follow..skrg ni takde bajet lagi..insyallah nt eyh..mst rembat jugak ni..
    nak exchange link jugakla..
    http://missqueenshop.blogspot.com/
    lama dah tak update blog..hehe

    ni untuk k.ujie
    http://prettywrite.blogspot.com/2012/06/pemenang-bloglist-contest-prettywrite.html
    :)

    ReplyDelete
  5. memang tak pernah jumpa kat lain.selalu iklan tah apa2 je.iklan nak kuruslah apa lah..iklan kat kelantan banyak yg sopan sbb wajib tutup aurat.memang lain dr yg lain.

    ReplyDelete
  6. betul memang susah nak jumpa iklan yg sebegini!1..

    ReplyDelete
  7. Sepatutnya pesanan ni ada di mane2. Bukan tgk negeri saja.

    =(

    Sy terjah. Menarik!

    ReplyDelete
  8. saya pun pernah buat entry ni dulu..sudilah baca juga ye..http://idazaidi.blogspot.com/2011/10/papan-iklan-yang-sukar-dijumpai.html..
    betul saya selalu impikan yang negara kita akan mengamalkan semuanya berlandaskan syariat Islam..sejuk hati..

    ReplyDelete
  9. memang bagus pesanan macam ni..
    selamat maju jaya untuk bisnes ujie..insya Allah nanti saya masukkan list blogshop uje dlm blogshop saya..skang tak sempat lg nak hias2 blogshop.. :)

    ReplyDelete
  10. comel jer iklan gitu terpampang besar kt jln2..rasanya kt KL ni tak jumpe la kot...tahniah ujie dah ada blogshop..

    ReplyDelete
  11. kt terengganu ade papan iklan yg ada wanita menutup aurat juga..tp papan iklan peringatan mcm ni xpnah jmpa plak..huhu

    ReplyDelete
  12. PRETTYWRITE:
    Oh..yna pun ada blogshop gak..
    Contest tu..thanks!

    UMMI:
    dah baca..nampaknya dr tmpt yg sama.

    TIHARA:
    Utk biz online tiha jugak..sama2 la kita ya!

    FIEDA:
    Sbb kat KL tak jumpe nilah saya jakun sikit bila tengok iklan pesanan gini. ^_^

    Sbnrnya dh lama blogshop ni fieda, tapi segan nk war2kan..

    ReplyDelete
  13. kalau orang tak prihatin jugak tak tahu lah...

    ReplyDelete
  14. hebatlah akak..
    dah ada blogshop...
    terbaik,,!! :)

    ReplyDelete
  15. JOM JAGA AURAT

    ayat tu saja dah sempoi dan boleh buat semua orang berfikir secara waras.

    ReplyDelete
  16. sy suke bena² yg terpasang dikelantan.. semuanya terpelihara auratnya.. sungguhpun iklan baju joging tau.. pernah jumpe gambar fara fauzana pakai tudung.. maya karin pun ade jugak....

    ReplyDelete
  17. sy selalu nmpk dkt klntan gak setiap kali blik trg :-)

    ReplyDelete
  18. kan bagus kalau pesanan mcam ni terpampang di merata2 tempat kan...

    ReplyDelete
  19. bangga lak ase duk kelantan..hehe
    terima kasih kak ujie :D

    *uit, dh ade blogshop ye...tahniah2 :D

    ReplyDelete
  20. kelantan mmg hebat..signboard pun tulisan jawi.ana de ngeri lain buat mcm 2..
    tahniah dah ada blogshop,leh la tinjau2 nnti :)

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...