Sunday, 20 May 2012

Harmoni?

Lokasi: Desa Saujana Putra, Sg. Merab.

Semalam...
Melalui sebatang jalan di sebuah taman perumahan.
Terpandang pacakan bendera-bendera parti ini di sisi jalan.
Berselang-seli...si DACING dan si BULAN.
Kelihatan begitu harmoni.

Disapa si angin petang...
Bendera-bendera ini indah berkibaran.
Bagai menyambut kedatangan tiap orang ke perumahan ini.

Mungkin begini gambarannya,
jika semua parti hidup harmoni.
Biarpun berlainan prinsip.


p/s: Bahang PRU kian terasa, kat mana-mana banyak pacakan bendera. Banyak yang bagai menyakitkan mata sebab dipacak sebarangan. Kecuali yang di atas...sedap mata memandang!

19 comments:

  1. kat sini pun berlambak bendera..
    rasa berpinar mata....
    tak tahu yang mana satu...

    ReplyDelete
  2. kat kampung saya pun banyak kak..mcm mengiringi sepanjang perjalanan sy pulak. berlawan2 depa ni letak bendera parti pilihan masing2.

    ReplyDelete
  3. Ujie..di taman acik..bendera di suruhkan turunkan..siapa ada polis lagi..tak tau lah kenapa..takut jugak acik masa tu kebetulan acik lalu..

    ReplyDelete
  4. saya setuju dengan pendapat kak ujie ^__^

    ReplyDelete
  5. mana tahu mereka akan bergabung nanti.

    ReplyDelete
  6. bulan 7 kan mengundi.. :)

    ReplyDelete
  7. Dah dekat dah ni nak PRU. Berdebar2 plak rasanya.

    ReplyDelete
  8. jrg tgk bndera berkibr sesama cam tu...biasanya...satu jew tiap masa....

    ReplyDelete
  9. sama laa kak..kat area umah sy pun bendera berselang seli macam tu gak..kalau foreigner tgk mesti dorang igt dacing ngan bulan tu geng..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. ACIK:
    elokla tu turunkan, blm ada pengumuman PRU pun..tak boleh berkempen lg.

    TP:
    tak bergabung pun takpelah..asal jgn kutuk mengutuk. tak best betul kita tengok.

    TIHARA:
    ehe..ye ke? jgn bln posa udah le.

    LYD:
    eceh..mcm jd calon pulak ya..^__^

    MUNNA:
    nampaknya mun mengundi dgn encik suami la thn ni..

    HENRIETTA:
    tulah yg menarik perhatian saya.

    AZLAN:
    betul3..

    ReplyDelete
  11. samala kat kampung yana pun k.ujie..tapi kampung yana tak harmoni..huru hara ada la..haha..adoii tak sempat2 lagi nak snap gambar sepanduk masing2..hehe

    ReplyDelete
  12. ujie : betul juga tu, kutuk mengutuk mcm tiada moral yg baik hendak ditunjukan.

    ReplyDelete
  13. memang meriah..
    hehehhe....
    x sabo dah rasanya nak mengundi nih..
    :)

    ReplyDelete
  14. wah..meriahnya..seronok tgk harmoni gitu..

    ReplyDelete
  15. kat mana2 pun dah byk pacak bendera ni kan...

    ReplyDelete
  16. betul tu sana sini bendera dah naikk.. bilelah pilihanraya ni... risau jer dibuatnya...

    ReplyDelete
  17. MASYA:
    Saya pulak rasa susah nk plan ke mana2 selagi blm tau bila PRU ni.

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...