Monday, 28 May 2012

Cerita Nombor Plat

Korang pernah beli nombor plat kenderaan?
Ada yang turut sama membida untuk plat WWW?
Terkejut saya bila nombor plat WWW 1 terjual dengan harga lebih setengah juta!
Dan ia nombor plat termahal pernah dijual di Malaysia.

Saya belum pernah dan belum teringin lagi nak beli nombor plat ni.
Bagi saya nombor/huruf hanya sekadar nombor/huruf...tiada yang istimewa.
Apapun...lain orang lain keutamaan dalam hidupnya bukan?

Nombor plat kereta saya dan suami...memang tak beli,
tapi ada jugak yang menyangka kami beli.
Sebab ia tiga angka- 516 dan angka berulang- 4949.
Yang 4949 tu saya suka sebab mudah ingat dan sebut.
Tapi kedua-duanya bukan milik kami lagi sekarang.
Yang terkini 7425...yang ni memang jelas tak beli.
Tapi sebenarnya tersirat makna bagi kami suami isteri.
Sekadar kebetulan...yang agak menarik!

Apa cerita nombor plat korang?

24 comments:

  1. no plat..ada jugak yang tiga..yang 4..takde maksud ape2..belasah jek..hehe :D

    ReplyDelete
  2. kalo bagi yana walopun sekadar nombor memang sangat bermakna dalam hidup..hehe..tapi takla taksub..sampai setengah juta semata2 nak bida no plate jer sangat2 membazir!

    ReplyDelete
  3. Best la kalo dpt no berulang tu secara tak sengaja. Saya pun minat jugak dgn nombor2 keta ni. Konon2 identity la. Tapi impian je. Tak beli pun. Wah... org yg beli tu dgr citer kerabat Johor. Sampai setengah juta harga plet keta je. Setengah juta tu, kalau bagi kat anak2 yatim, org2 miskin, berapa tahun boleh dimanfaatkan.

    ReplyDelete
  4. sy teringin sgt nak no 3228 kak. Itu no badan saya (no dlm pkhidmatan)Tapi baru je beli no plat utk motor baru suami sy, sbb nak sama dgn no plat keta..7516. Tak menarik sgt pun no nya tapi sbb nak samakan no tu dgn dua2 kenderaan jadi beli la. hehe

    ReplyDelete
  5. sy xpernah beli (aje gile nak beli nombor plat? haha)

    tp ada sorang kawan ni, satu family dia pakai nombor plat yg sama..huruf lain2 tp nombor semua sama, contoh bapaknye punya keta 6143, keta mak, anak2 adik abang semua nombor 6143!

    ReplyDelete
  6. rasa mcm membazir je nak beli no plat keta..guna jelah yg ada dan rasa berkenan..heheh.
    tp kalau dah ada duit banyak mesti xkisahkan,duit tataw nak buat apa dah kot...2 sanggup.bg sesetengah org tu satu kepuasan...

    ReplyDelete
  7. rasa mcm membazir je nak beli no plat keta..guna jelah yg ada dan rasa berkenan..heheh.
    tp kalau dah ada duit banyak mesti xkisahkan,duit tataw nak buat apa dah kot...2 sanggup.bg sesetengah org tu satu kepuasan...

    ReplyDelete
  8. bila duit dah terlampau banyak sampai malas nak kira, mereka akan mencari kepuasan dalam cara yang sedikit gila.

    cerita nombor plat aku? biasa je. cuma belalang tempur aku register kat wilayah, tapi yang kat belakang macam register kat pelis... sebab huruf W tu entah bila tertanggal!

    ReplyDelete
  9. Sultan kita menang tender WWW 1 tu...

    ReplyDelete
  10. main hentam je..
    janji ada nombor plat...

    ReplyDelete
  11. no yang last tuh mesti no something sweet memories..

    ReplyDelete
  12. sesetengah org terlalu obses, tapi tidak pada ku....
    janji ada no pendaftaran yg sah sudah la

    ReplyDelete
  13. Terkejut tengok Harga tu...
    Ada duit semua pun bolehkan.. :)

    ReplyDelete
  14. sanggup berhabis demi no plat.. sebab dari situ org akan ingat.. kete kita...

    hiii tak sanggup kotttt~~

    ReplyDelete
  15. no plat kete kami pun kebetulan cantik dan senang ingat, plat plak kl bkn johor... lagilah senang org perasan kalau jumpa kat mana2...

    ReplyDelete
  16. LYD:
    tulah yg saya fikirkan..tapi kita anggapla dia mmg dh byk menyumbang utk yg memerlukan.

    NIZA:
    takpe, no. niza amik tu bkn riban2 pun. utk suka2..

    SM:
    baik pasang yg tanggal tu, tak pasal kena tahan & saman..
    belalang tempur?

    MIE:
    bila berita kuar pg smlm, dah agak siapa vvip yg suka keta mewah tu.
    tak terkata...sbb tak boleh. ^_^

    EITA:
    komen ita ni lawak tau..^__^

    NUR:
    kombinasi..ada yg so sweet, ada yg sekadar ingatan sejarah.

    TEA:
    kalau tea di tempat vvip tu, ntah tea..saya..pun sama. oh, tidak!

    ReplyDelete
  17. knon berangan nk no plat yg ade huruf F @ same ngn beshday..tp rse cm membazir plak..haha

    ReplyDelete
  18. biasanya aku beli x pernah nak demand no plat.. so x ada cerita la

    ReplyDelete
  19. nos plat biasa2 aje ikut pndaftaran jpj

    rasa mmbazir beli nos plat ni..hehe

    ReplyDelete
  20. CK:
    kalau nombor b'date tu yg biasa2, tak mahal kot. ratus2..membazir sikit la. ^_^

    ReplyDelete
  21. buang duit je kot beli2 no plat ni....

    ReplyDelete
  22. plat ira pn xbeli..:)

    tp pn ada makna tersirat..hee..mcm ada kena mngena juga..ngeee

    tak mampu n tak mahu habiskan duit utk plat kereta sahaja..huu..

    ReplyDelete
  23. ct xder kete,xthu lg no.plat pe...hehe...bes jugk dpt no.plat yg ade mkne ni :D

    ReplyDelete
  24. saya nombor plat pun x ambek kisah sangat :)

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...