Monday, 5 March 2012

Tango

sumber: Google

Bukan tarian tango ya, tapi ia aplikasi untuk smartphone. Tango membolehkan kita buat panggilan suara, panggilan video dan mesej video secara PERCUMA. Yang penting handphone kita ada kemudahan INTERNET. Antara kelebihan lain aplikasi ni, secara automatik ia akan memaparkan senarai kenalan kita yang sama-sama ada Tango. Lihat gambar kat bawah. Jadinya kita boleh terus berhubung dengan mudah dan secara percuma dengan mereka ni. 

Sumber: Google

Untuk pengguna smartphone Samsung, boleh ambil aplikasi ni dari Market. Untuk smartphone lain, maaf saya tak pasti. Kalau nak tahu lebih lanjut, sila KLIK DI SINI. Kalau tak silap untuk PC pun dah ada.


p/s: Saya pun baru-baru ni je tau dan try gunakannya. Nampaknya Tango lagi best dari Skype.

25 comments:

  1. sy dah download Tango ni kt samsung sy tapi sy lebih suka guna Viber kak.

    ReplyDelete
  2. NIZA:
    Blm try viber lg..nnti akak try.

    ReplyDelete
  3. Ada macam2 aplikasi skrang ni, pilih saja mana yang sesuai sbb masing2 ada kelebihan dan kekurangannya sendiri...

    ReplyDelete
  4. tu ler..mcm2 aplikasi skrg ni...try la mana yg bagus..

    ReplyDelete
  5. owh..tango untuk pc ade ke kak??sekarang gak saya pergi check..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  6. menarik jugaks..tp tkde smatpon.. :)

    ReplyDelete
  7. TEpon rege RM70 boleh tak install mende alah nie?

    =p

    ReplyDelete
  8. tipon cap ayam kak..takde nya benda alah ni....

    ReplyDelete
  9. Salam Ujie,

    Dengar macam menarik ja nih....

    ReplyDelete
  10. Konsep dia mcm BBM tu ke? Aih, tak pandai la nak guna mcm2 application ni. Rasa tertinggal plak.

    ReplyDelete
  11. tango pulak? skrg dok pakai viber dgn whats upp...bleh try tango lak..hihi

    donlod donlod =P

    ReplyDelete
  12. sye xpkai smartfon..sye pkai basic nokia fon yg ade wifi jer..huhu

    ReplyDelete
  13. NIZA:
    dah install viber..kelebihannya boleh sms. ok gak, viber & tango..dua2 perlu ada.

    MIE:
    a'ah, ikut kesesuaian kita guna.
    kalau suka sms, tango mmg tak boleh.

    TIHARA:
    takpe, amik sbg pengetahuan je..^_^

    YAYAN:
    bezanya..viber boleh sms & voice call je kan.
    tapi tango boleh video/voice call & video message, tapi tak boleh sms.

    rasanya dua2 perlu ada, mcm akak kdg2 nak sms je. kdg2 nak video message.

    PAA:
    ahaa..cer try! ^__^

    EITA:
    tepon ita cap ayam, tapi camera?? baik punya!

    LYD:
    BBM tu utk org yg ada Blackberry je, tango ni utk sape2 yg ada install aplikasi ni..hp samsung ke, iPhone ke..

    lagi satu, BBM tu message je kan? Tango ni lebih dari tu boleh..

    MUNNA:
    try..boleh lah main hantar video message pulak lps ni kan.

    CK:
    takpe, akak dah tue2 ni baru ada smartphone dik oi..muda2 mana ada duit.

    ReplyDelete
  14. salah satu sebab kenapa saya tak tukar enpon cikai saya ni sebab saya tak pandai pakai smartphone..hehehe

    ReplyDelete
  15. yang penting kena ada internet kan??hehe

    ReplyDelete
  16. DIANA:
    smartphone mmg agak kompleks, byk benda nak kena explore.

    HJ:
    kalau takde internet..mmg tak berguna langsung. ^_^

    ReplyDelete
  17. hahahah..dah tipon cap ayam...kamera kena lebih lah sikit canggih pada cap ayam...

    ReplyDelete
  18. EITA:
    LIKE! baru seimbang..

    ReplyDelete
  19. henpon saya henpon cap ayam je...hehee

    ReplyDelete
  20. eheh..yana pakai hpon tak smart pun takleh r ni..hehe

    ReplyDelete
  21. AISHAH & PRETTYWRITE:
    amik info..kot esok2 hp dah tukar jd smart! ^__^

    ReplyDelete
  22. canggihnya..smartfon pn xde lagi ni..hehe

    ReplyDelete
  23. oh..tango cm skype ke...enset kita murah2 je kak..hehehe

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...