Monday, 27 February 2012

KLIA

Dah 2 hari tanpa entri dan tak 'merayau' ke blog korang. Hujung minggu jarang-jarang boleh menaip, sibuk dengan aktiviti keluarga. Sabtu lalu saya menghantar mak, mak saudara & sepupu untuk menunaikan umrah. Mereka dan rombongan menaiki bas dari Pontian, Johor ke KLIA (Kuala Lumpur International Airport). Jadinya saya dan adik-beradik yang tinggal di sekitar Selangor/KL ni cuma perlu ke KLIA untuk berjumpa mak kami. 

Saya dan adik-beradik lain tiba waktu petang, sambil menunggu waktu maghrib kami dan mak makan-makan di Mc Donald dulu. Pukul 8pm semua ahli rombongan perlu ke kaunter untuk daftar masuk (check-in). Bila semua dah beratur panjang, dapat tau orang yang membawa passport ahli rombongan belum tiba. Pulak! Tak dapatlah daftar masuk. Disebabkan ahli rombongan kebanyakkannya warga emas, ramailah anak-anak yang menghantar. Jadi sesaklah kawasan tu dengan ahli rombongan dan keluarga yang menghantar. 

Akhirnya lepas menunggu di situ selama 1 1/2 jam, barulah siap urusan daftar masuk. Memang letih jugak sebab dah lewat malam. Lepas hantar mak, mak saudara & sepupu di pintu balai berlepas, barulah kami pulang.


Beg hijau kuning tu semua satu rombongan. 


1) Lama menunggu..masing-masing dah buat macam rumah sendiri.
2) Pukul 10pm baru nak ke balai berlepas. Dlm. gambar- sepupu lelaki, mak saudara & mak saya.
3) Sampai sini je dapat tengok mereka. Sedih jugak tau!

p/s: Pakej umrah yang mak, mak saudara & sepupu saya ikut ni murah. Kosnya tak sampai RM3,000 dengan syarat tertentu. Saya ragu-ragu jugak sebab murah, apapun tunggu mereka balik lepas 2 minggu...

29 comments:

  1. waahh.. seronoknye dapat g umrah.. lama teringin.. semoga ALLAH kabulkan doa una nak bawa ibu dgn bapa g umrah.. amin..
    semoga mak akak sentiasa diberi kesihatan,, amin

    \\*( ^_^ )//

    ReplyDelete
  2. ujie..semoga semuanya berjalan lancar..keraguan tak dapat dielakkan..berdoa saja semoga selamat semuanya menjalani ibadah umrah.

    ReplyDelete
  3. semoga hantar mak, mak saudara & sepupu k.ujie selamat pergi dan balik..murah ya 3k jer..kat sini dok dengar iklan 4k pun dah murah..

    ReplyDelete
  4. klau dh selamat balik jgn lupe share..klau ok bole la bgtau mak saye.. =)

    ReplyDelete
  5. Apa syarat2 nya sampai jadi murah cemtu? Kena undi parti politik tertentu ke? Heheh.

    ReplyDelete
  6. Saya juga akan menghantar rombongan Umrah pd hari Rabu ini, lebihkurang masa yg sama. Yg pergi umrah ialah mak mertua bersama isteri saya dan adik-beradiknya.

    Saya sekeluarga sudah ke sana pada 2008...

    ReplyDelete
  7. CIK UNA:
    insyaallah..niat una baik..asal ada usaha, pasti dimakbulkan.

    ACIK:
    tulah doa & harapan saya...

    PRETTYWRITE:
    nak RM1K pun boleh, tapi kena bayar awal 1thn dari tarikh jangkaan pergi.

    CK:
    insyaallah..nanti akan cerita ya.

    LYD S:
    eh, takle.
    caranya- kena bayar awal & full dr tarikh jangkaan berlepas.

    ada jadual dia..cth: kalau byr awal 1thn boleh dpt RM1K.

    ReplyDelete
  8. haah mmg sgt murah besenye paling murah dpt RM5000 je kan..anyway moga mereka selamat di sna dan selamat kembali ke sini nanti..seronok dengar cerita org balik dari Mekah ni,, terpancar wajah teruja semasa mereka kt sana..teringin jugak..Insya Allah ada rezki kita pun bakal menyusul nanti :)

    ReplyDelete
  9. Semoga semuanye berjalan lancar & moga selamat pergi & kembali..

    ReplyDelete
  10. wahh seronoknya dpt ke sana k.ujie..ira kalau ada rezeki teringin juga nak ke sana..:)

    semoga mak kak ujie selamat pergi n selamat kembali dgn slmt.....

    pss :

    1. aah tu kek puding..hee..cantik kan..:)

    2. dia xbuat jualan..dia bg free je..hee..y lebih bdk..cikgunya y dapat..:D

    ReplyDelete
  11. semoga selamat pergi dan selamat kembali utk mak akk.

    Minggu dpn sy plak hntr mentua ke airport..pegi umrah jgk :)

    ReplyDelete
  12. semoga selamazt pergi dan selamat kembali semuanya..kan??

    ReplyDelete
  13. murah sangat,,apa syarat dia tu??hehe

    ReplyDelete
  14. murahnya kos umrah tu...selalunya RM 5k ke atas skrg ni

    ReplyDelete
  15. teruja nya tengok orang dapat gi umrah....
    harap2 selamat pergi n balik....

    ReplyDelete
  16. aah. sangat murah. terkejut saya.
    apa2pun moga semua urusan family kak ujie di Tanah Suci dipermudahkan oleh-Nya :)

    ReplyDelete
  17. MURAHNYA... skarang kos nk umrah pon dh mahalkan.. mybe kos tu mgikut pakej... moga segala amal ibadah family akak dpt disempurnakan n dipermudahkan

    ReplyDelete
  18. bila agaknya dapat merasa pergi sana yerk.. :)

    ReplyDelete
  19. ehh murahnya... apa syarat tu? meh laa kongsi.. :)

    ReplyDelete
  20. Salam Ujie,

    Wah....murahnya....apa pun semoga Allah permudahkan segala urusan depa disana dan selamat semuanya pi jugak balik....

    ReplyDelete
  21. MIE:
    syoknya isteri awak..dpt pegi ramai2 dgn adik-beradik.

    masanya sama ya..kot sama gak. KL-Colombo.

    TIHARA:
    a'ah, rm5k tu paling biasalah.
    Insyaallah..pasang niat.

    LILY:
    thanks lily..^_^

    J.IRA:
    itulah impian hampir setiap muslim..

    NIZA:
    oh..moga mertua niza pun slmt pegi jua kembali ya.

    DIANA:
    Insyaallah..amin.

    H.J:
    kena byr full awal..nanti akak cerita kat lain entri. tunggu mak balik dulu.

    LIZA RAZAK:
    sbb murah sgt, saya pulak tak berani pegi tau..

    EITA:
    tulah..dpt hantar sampai airport pun rasa seronok..^_^

    YAYAN:
    Insyaallah..
    akak pun terkezut mula2 tau dulu tau.

    LYA:
    saya pun rasa gitu kot, ada tmpt yg tak pegi ke..

    LIA:
    yg penting mula2 pasang niat, nanti ada la jalannya.

    C.M.A:
    nanti saya kongsi lps interview mak ya..saya pun pelik gak sebenarnya.

    ReplyDelete
  22. ROS:
    insyaallah..thanks doanya.

    ReplyDelete
  23. Murah. Mcm ada makcik kat opis sy, die dpt pakej budget n pertolongan dr persatuan tmpt duduk die. Die pergi cuma RM1.5k. Tp Alhamdulillah. Mmg rezeki dia lah...

    ReplyDelete
  24. eh, tiga ribu tu untuk semua org ke? murahnya?

    ReplyDelete
  25. PAA:
    wah..tu mmg rezeki!

    MUNNA:
    tak, rm3k utk seorang. kurang dari rm3k sebenarnya..

    ReplyDelete
  26. alhamdulillah....pergi umrah.ye la RM3k murah tu...paling murah pun selalu RM5k kalau tak salah sayalah....semoga selamat pergi dan selamat kembali untuk semua...amin..:)

    ReplyDelete
  27. Salam Ujie, semuga semuanya sihat dan selamat disana....

    rindu pula pada rasulullah s.a.w bila tengok org mula dah ke tanah suci menuanikan umrah...

    ReplyDelete
  28. slm sis!owh masa saya keja mas,klia seronok sbb masa kat check-in-counter,passenger yg baru balik umrah baik hati beri air zam2 dan kurma ^^

    ReplyDelete
  29. alhamdulillah...dapt jugak dorg pegi :)

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...