Wednesday, 29 February 2012

Apa Istimewanya Hari Ini?

sumber: google

29 FEBRUARI 2012...
Sama seperti hari-hari yang lain...
Cuma ia tarikh unik kerana bukan setiap tahun akan ada.

Apapun tarikh hari ni pastinya istimewa buat  mereka yang menyambut hari lahir.
Seperti anak saudara saya, Sarah Nur Rusyda yang berusia 12 tahun kini.
Ini kali ketiga dia menyambut ulangtahun pada tarikh 29 Februari.
Memang istimewa..walau ramai yang berkata 'KESIANNYA..'.

Setakat tak jumpa tarikh pada setiap tahun tak perlu kesian,
Sebab masih boleh sambut pada 28 Februari atau 1 Mac..kalau sambutlah.
Yang betul-betul kesian adalah kalau ada apa-apa keistimewaan ikut tarikh lahir.
Macam Maxis prepaid yang bagi free call pada hari lahir pemilik nombor...
Macam mana ya...empat tahun sekali je ke dapatnya??? Entah.

Kenyataannya, hari ni tarikh yang UNIK tapi orang TAK SUKA.
Tak macam tarikh unik lain yang orang berebut nak bertunang, berkawin atau bersalin.
Apapun, tarikh hanyalah sekadar untuk memudahkan penentuan hari.
Tak perlu mengejar atau mengelak sesuatu tarikh itu.
Setiap tarikh pastinya istimewa jika ada peristiwa manis!


21 comments:

  1. Happy birthday to Sarah Nur Rusyda..:) antara orang2 yang bertuah tu..:)

    4 tahun lg lah jumpa tarikh ni kan..so yana tag K.Ujie pada tarikh harini..hehe..

    http://prettywrite.blogspot.com/2012/02/bayar-hutang-jawab-11-soal-11.html

    ReplyDelete
  2. kena buat kalendar sendiri ni..haha

    ReplyDelete
  3. hari-hari adalah hari istimewa..haha.

    ReplyDelete
  4. Salam Ujie..,

    Setiap sesuatu kejadian itu pasti ada hikmahnya....Allahua`lam

    ReplyDelete
  5. ye la...baru terfikir....kalau bonus hari jadi diaorang dapat ke tak ye kalau xde 29hb dlm kalender...hehee curious pulak...;)

    ReplyDelete
  6. PRETTYWRITE:
    mmg bertuah..kena tag dgn yana..hahaa

    HJ:
    kalendar sendiri..suka hati la ye..

    LIEYNA:
    istimewa sbb setiap hari lain cerita hidup kita..

    AZMNOR:
    itu sudah pasti.

    AISHAH:
    kalau betul 4thn sekali..ni betul2 kesian!

    ReplyDelete
  7. kalau macam ni hadiah memang kena besar lah..cover yang tahun2 tak dapat...

    ReplyDelete
  8. tarikh biase je..huhu ikot la kalendar hijrah,boleh smbut tiap2 tahun..neway,hepi beday to her ^__^

    ReplyDelete
  9. tp ade je yg smbut evryyear kan? huhuhu



    agak kesian kalo yang kawen tarikh ni. :D

    ReplyDelete
  10. memang special..
    tapi ada jugak pro n con nyer,,
    hehhe..

    ReplyDelete
  11. hikhik.. nasib baik lahir Julai :)
    ada kawan memang sambut awal..sebab tarikh lahir dia 29feb juga.

    ReplyDelete
  12. salam. kwn saya pun ada yg bday dia 29feb..hmm x terfikir plak pasal free call tu, camne pulak eh?

    btw saya dah review blog anda di alexa.. harap sudi2 laa review blog saya balik..

    ReplyDelete
  13. EITA:
    tiap thn mmg family dia sambut pun, walau tak jumpa tarikh yg betul..^__^

    O CIK TEDDY:
    betul tu..tapi zaman skrg ni jarang org buat gitu. kalau zaman mak/atok mmg guna tarikh hijrah.

    MISS B:
    ada ke yg nak kawin tarikh tu?

    LIA:
    tepat sekali..special yg ada cons.

    KHAIRUNNISA:
    mmg biasa buat gitu..kalau 1 mac dah terlepas pulak.

    PATRICK:
    oh, thanks. akan diusahakan nanti..

    ReplyDelete
  14. Happy Birthday Sarah.... semoga panjang umur & murah rezeki.. hurmm.. mesti orangnya pun unik kan ??

    \\( ^_^ )//

    ReplyDelete
  15. takpe, dia celebrate guna tarikh Islam..ternyata Islam itu memudahkan.. :)

    ReplyDelete
  16. CIK UNA:
    unik? hahaa..ada kot..
    darjah 1 dah baca siri novel bdk2 asrama, terus sibuk nak masuk asrama.

    TIHARA:
    ya..betul!

    ReplyDelete
  17. bagi aku, org yg lahir pada 29 feb adalah sgt istimewa...

    ReplyDelete
  18. tak silapsaya legally kalau any event yang berlaku 29hb mereka bleh claim 1st march sbgai ganti..tapi kalau macam kes maxis tu tak tau laa plak cammana...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  19. TP:
    dengar Sarah ni..mesti dia perasan istimewa! ^__^

    AZLAN:
    oh..mcm tu ya. betul gak kan.
    yg maxis tu..teringin jugak nak tau.

    ReplyDelete
  20. happy belated birthday utk sarah..:)

    ada pro n kontra tp pd ira mmg istimewa la tarikh ni..hee...bkn sng kan nk jmpa..nak smbut tu 1 mac pon blh...cuma utk benefit free call, free sms tu ira xsure camne..huu

    y buat istimewa tu org terdekat y sm2 rs n smbut hari tu..org y tak alami mn nak fhm kan..:)

    ReplyDelete
  21. sepatutnya org yg lahir trikh ni dpt keistiimewaan berganda2 dr maxis or celcom kn...hehehehe

    ReplyDelete

Komen kalian...bicara antara kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...